Az Opel Dakar Team legújabb kalandja a Mentőexpedíció. Ezúttal nem arról van szó, hogy a csapat versenyzői, Szalay Balázs és Bunkoczi László segítettek valakin a sivatagban, hanem arról, hogy a csapat újabb szuperjárművet épített egy hollywoodi mozihoz. 
Az első ugye a Die Hard ötödik része volt volt, amelyhez “orosz kamionokat” álmodott meg a Dakar-csapat, most pedig itt a The Martian (Mentőexpedíció), amelyhez marsjáró készült a halásztelki műhelyben. 
A film a Marson játszódik, ahol Mark Watney asztronauta (akit Matt Damon alakít a filmben) megsérül egy viharban, és mivel a társai halottnak hiszik, magára hagyják. Csakhogy él, és egyedül kell kialakítania az életet egy ismeretlen, félelmetes bolygón, s közben meg kell próbálnia hazaüzenni, hogy megmenthessék. Mentőexpedíció indul?
A filmet Jordániában forgatták, ahol a marsjárót a csapat tagjai, Darázsi Zsolt, Őri Péter és Kecskés István üzemeltették – másokkal ellentétben nekik legalább abszolút semmi újat nem tudott mutatni a sivatag. Sőt, a szervizcsapat tagjai a filmben is szerepelnek – ők a “NASA-szerelők”, akik felkészítik a marsjárót a nagy kalandra. 

“A Die Hard után ez volt a következő komolyabb filmes munkánk, s ez is nagyon különleges járműépítési feladat volt – meséli Szalay Balázs. 

“A marsjárónak nem csupán kinézetében, hanem funkciójában is meg kellett felelnie a követelményeknek. A három és fél méter széles és nyolc méter hosszú járművet a sivatagi versenytapasztalatokat felhasználva építettük fel, ránk bízták, mit hogyan csinálunk, csak azt határozták meg, hogy miként kell kinéznie. Tökéletesen működött, egy hónapig tesztelték és használták Jordániában. Nagyon jó érzés, hogy ilyen jól sikerült ez a munka, s hogy a Die Hard jó hírünket vitte. Hogy lesz-e folytatás? Úgy néz ki, hogy igen, de erről még nem szeretnék többet mondani”

Marsjárót építettek a magyarok, és nagyon állat 3
A The Martian című filmet október 2-án mutatják be, hazánkban várhatóan novemberben kerül a mozikba.