Még most is itt cseng a fülemben az 1984-től 1990-ig gyártott amerikai sorozat főcíme, amiben Don Johnson (James “Sonny” Crockett) és Philip Michael Thomas (Ricardo “Ricco” Tubbs) göngyölítette fel az ügyeket Miami fülledt utcáin.
De mi autóbuzik nem a két férfi főszereplő miatt néztük a sorozatot, sokkal inkább a dögös csajok és a hófehér Ferrari Testarossa hozott lázba, aminek az egyik, filmben használt példánya ismét új gazdát keres. Az 1986-os olasz sportkocsit Monterey-ben árverezik el augusztus derekán, azonban a kikiáltási árát egyelőre nem árulták el. Tavaly már feltűnt egyszer a hófehér Ferrari az eBay-en, 1,75 millió dolláros árcédulával (akkori árfolyamon: 452 millió forint).
Anno a sorozat óriási népszerűségét látva a Ferrari úgy határozott, hogy két Testarossával segíti ki a készítőket, és mindkettőt fekete színben szállították le a stábnak. A Miami Vice-ban azonban sok volt az éjszakai jelenet, ezért úgy döntöttek, hogy átfestik fehérre az autókat, hogy jobban látszódjanak ezeken a felvételeken. Ezt leszámítva teljesen gyári állapotú az 1986-os példány, és a mai napig mindössze 25 800 futott kilométer van a tv-sorozatban használt Ferrariban.
Kalapács alatt a Miami Vice-Ferrari 3
A motortérben természetesen a 4,9 literes, 180 fokos hengerszögű V12-es csücsül, 390 lóerővel. Felsorolni sem egyszerű, hogy mennyi dokumentációt adnak a sportautóhoz: nem csupán a teljes, márkakereskedésben végzett szerviztörténetet tudják igazolni, de a Miami Vice sorozatban játszott szerepét is bizonyítják a papírok.