Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 1
Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 2

Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál!

Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál!

Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 11
Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 12
Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 13
Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 14
Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 15
Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 16
Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 17
Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 18
Fotó megosztása:
Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 19


Látványos, kéttónusú fényezés, kétszemélyes utastér, 235/75 R15 méretű, ballonos homokgumik – íme a hamisítatlan mókajárgány, ahogy azt tizenöt-húsz éve az emberiség boldogabb fele elképzelte. A képeket látva hallani véled, ahogy mélyen bugyborékolva hörög az orrában a lassan forgó amcsi V8-as blokk, esetleg egy japán dízel veselkedik neki az akadályoknak…
Nos, erről szó sincs: ezt az autót ugyanis Oroszországban tervezték és gyártották még 1996-ban, ennek megfelelően a négy kerekét egy 1,7 literes, soros négyhengeres benzinmotor hajtja – bizony, a Cardi Next valójában egy totálisan átműtött Lada Niva.
Az alkotást az Oroszországban jó nevűnek számító Carli karosszériaműhely követte el. Persze a hajtásláncon kívül nem sok minden maradt a derék Nivából: acélcső térvázát kívül és belül egyaránt üvegszálas műanyag panelek borítják, ennek ellenére az AvtoVazzal kötött megállapodás értelmében az autó megőrizhette a donor Niva alvázszámát, ami a problémamentes forgalomba állítás garanciája volt. A szélvédő egyébként a Tavriától származik.
A Next kísértetiesen emlékeztet a Suzuki X-90-re, és mivel az egy évvel korábban látott napvilágot, mint az orosz csoda, akár ihletadónak is tekinthetjük, de még valószínűbb, hogy már formálódott a gondolat az alkotók fejében, amikor a végül csúfos véget ért Suzuki megadta nekik a végső lökést. Így született meg a nulla gyakorlati értékű, ám annál látványosabb autó (egyébként a látszat ellenére van csomagtartója; épp csak az utastér felől kell megközelíteni – ugyanitt tárolhatjuk a műanyag tetőpanelt).
Az 1100 kilós terepsportjáték utastere látványos és eredeti, itt csak a jellegzetes váltócsokorról jön rá az ember, hogy Niváról van szó.
Ilyen szexi Lada Nivát még nem láttál! 20
A 15 ezer dollárosra becsült Cardi Next végül nem váltotta meg a világot, néhány darabnál többet nem gyártottak belőle, a projekt 1998-at sem érte meg…