Nem hiszem, hogy létezik vagy létezett olyan gyerek a világon, aki ne képzelte volna el magát a Batman filmek denevérruhás hőseként. Farsang alkalmával anyukák ezrei varrták szorgosan a jelmezeket, és festették rá a sárga alapon fekete denevért, hogy az ő gyermekük legyen a legmenőbb az oviban. A jelmezen kívül van még valami, ami az egyik legmenőbb szuperhőssé varázsolja a denevérembert: a Batmobile.
A legelső Batmobile kerül kalapács alá a napokban, a Heritage Aukciósház jóvoltából. Az autót Forrest Robinson és barátja, Len Perham építette a hatvanas évek elején, aminek alapja egy 1956-os Oldsmobile 88 volt, ezüst fényezéssel.
A Batmania című kiadvány 1964-es debütálásakor kapta meg a legendás fekete-vörös festést. Ekkor promóciós célokra használták, bejárták vele az Egyesült Államokat. A népszerűsítő kampány végeztével visszakerült eredeti tulajdonosához, aki később kétszáz dollár ellenében vált meg tőle. Valószínűleg az életben nem gondolta, hogy egyszer milliókat fog érni.
Az autót azóta teljesen felújították, kikiáltási ára pedig kilencvenezer dollár (22 millió forint), minimum ennyit kell kicsengetnie majd a leendő tulajnak, de valószínű, hogy ennél sokkal magasabbra fog kúszni a licit.