A képeken látható ausztráliai rendőrautónál talán csak egy gyorsabb hatósági jármű van a világon, és az a dubaji rendőrségnél szolgálatot teljesítő Bugatti Veyron, ami több mint 1000 ló erejével csap le a bűnözőkre. De a piszkosul felpiszkált Ford Falcon GT-F sem panaszkodhat, 800 lóerős teljesítményével valószínűleg a dobogó második fokára állhatna fel, ha versenyeztetnék a világ rendőrautóit.
Az ausztráliai autópálya-rendőrség nemrég vadonatúj Ford Falcon GT-ket kapott, melyek egyike igazi vadállat. A kompresszorral felszerelt 5,0 literes, V8-as motor 816 lóerős (600 kw) teljesítménnyel bír. A munkálatokat az ausztrálok legendás versenyzője, Dick Johnson felügyelte, aki aktív éveinek legnagyobb sikereit Ford Falcon versenyautókkal érte el.
Az autó amellett, hogy pokolian erős, a legmodernebb kütyükkel szerelték fel, amiről csak egy járőr álmodhat, így az autótolvajok, zsarolók, rablók itt sem lesznek biztonságban, csakúgy, mint a német autópályákon. Az alap Falcon GT teljesítménye 477 lóerő, ezt növelték közel a duplájára.
800 lóerős rendőrautó 1
800 lóerős rendőrautó 2
Ha pedig a cikk elején Dubajt említettem, íme az ott szolgálatban lévő sportautók: Aston Martin One-77, Ferrari FF, Bentley Continental, Mercedes-Benz SLS AMG, Chevrolet Camaro, Lamborghini Aventador, McLaren 12C, Brabus B63S, BMW M6 Gran Coupe, Audi R8 V10, Nissan GT-R, Mercedes-Benz SL 63 AMG, Ford Mustang, Renault Twizy.  Nem, ez nem az a lista, amit a Mikulás évről éve megkap, még csak nem is a milliárdos lottónyereményre váró kívánságkosár, és nem is magángyűjtemény.