A filmtörténelem egyik legvonzóbb autója szerintem a Jurassic Parkban látható automatizált, dinószínekben pompázó Ford Explorer. Tudjátok melyik? Az amit a Tyrannosaurus Rex kindertojásként roppant össze, csak itt nem műanyagfigurák, hanem gyerekek lapulnak meglepetés gyanánt. 
A napokban rábukkantam a filmbeli autók kiköpött mására, tulajdonosa és építője pedig volt olyan rendes, hogy megosztotta a nagyvilággal a munkafolyamat minden egyes fázisát.
Kedvenc filmjéből épített autót 3
Az utastérben még a filmben látható monitor is megtalálható, ami CD-ről futtatja a Jurassic Park szigetének hangos bemutatását. Na és persze nem hiányozhat a vizespohár sem, ami jelezte, hogy baj közeleg. 
Kedvenc filmjéből épített autót 4
Kedvenc filmjéből épített autót 5
Kedvenc filmjéből épített autót 6
Nemrég pedig hivatalosan is bejelentették, hogy készül a mozifilm negyedik része, Jurassic World címen. Régóta készül már a Universal stúdió arra, hogy elkezdődjön a forgatás, amelyet töménytelen változtatás hátráltatott, de végre elindult a munka a Hawaii-szigeteken. 
A rendező, Colin Trevorrow egy érdekes információt is megosztott a nagyérdeművel. Egy interjú során elárulta, hogy a filmben látható dinoszauruszok nem teljesen számítógépes animációval készülnek majd, ugyanis, mint mondta, a legélethűbb dinoszauruszokat akarják a vászonra vinni, és ez nem jönne létre, ha száz százalékig csak CGI-t használnának.