Akad a családunkban olyan, aki előszeretettel tölti minden szabadidejét egy magaslesen (még télen is) arra várva, hogy puskája célkeresztéjbe kerüljön a megfelelő vad. 
De mivel magaslest nem gyakran építenek aszfaltozott út mellé, így kénytelen a vadász nekivágni az erdei ösvényeknek, és szántóföldek között kanyargó földutaknak. Véleményem szerint erre a célra a legmegfelelőbb autó a Lada Niva, de akadnak még alternatívák, olyanok is, amikbe hétköznapi ember nem szívesen szállna be sáros csizmával. 
Az erdőjáró legjobb barátja 3
Ilyen például a lengyel Carlex tuningcég által kezelésbe vett, amerikai piacra gyártott Ford F-150, ami így már inkább tűnik luxusautónak, mint haszonjárműnek.
Az erdőjáró legjobb barátja 4
Külső ránézésre semmi extra nem történt, a környezetbe remekül beolvadó, matt zöld festést kapott a pick-up, ennyivel vége is felsorolásnak. Az ajtókat kinyitva azonban igazán kellemes látvány tárul elénk. 
Az erdőjáró legjobb barátja 5
Barna Alcantarába és fekete bőrbe bújtattak mindent: az üléseket, a műszerfalat, az ajtóbetéteket és még a kormányt is. Fehér cérnával varrták végig a szegélyeket, néhány helyre pedig jutott igazi fabetét is.
Az erdőjáró legjobb barátja 6
Az erdőjáró legjobb barátja 7
Ezen a pár darab képen kívül semmilyen egyéb információt nem árult el a lengyel cég az autóról, így az árát sem lehet tudni.