Ki ne kéredzkedett volna be apa ölbe a volán mögé anno, mikor még a pedálokat sem értük el, és erős koncentrációt igényelt az is, hogy megkülönböztessük a jobb és bal kezünket. Aztán ott voltak a pedállal vagy elektromosan hajtott gyerekautók, és a szomszéd srácokkal versenyezve nyúztuk őket addig, míg bírtuk szuflával, vagy le nem merült az akkumulátor.
A portugál mérnök és tervező, Ernesto Freitas pedig azt akarta, hogy fiának ne legyen ellenfele a környéken, így épített neki egy Shelby Cobra “játékautót”. Az elektromos gyújtáskapcsolóval induló 50 köbcentis benzinmotor 7 lóerőt teljesít, fokozatmentes váltó kapcsolódik hozzá. A mini-Shelby végsebessége 40 km/óra körül van.
Nem titkolt szándéka a portugál tervezőnek, hogy sorozatgyártásban készítse a gyerekméretű Cobrát, vagy bármilyen egyéb formába öntött elektromos, illetve belsőégésű erőforrással működtetett kisautót. Ha valaki a képen látható piros típusból szeretne magának egyet, annak 16 000 eurót, átszámítva 5 millió forintot kell előhúznia a zsebből. Ebből a pénzből bizony már komoly, valódi autókat is lehet vásárolni… 
Freitas neve amúgy ismerősen csenghet, jó pár évvel ezelőtt több projekttel kapcsolatban felbukkant, mint például a Luso Motors LM23-as mini pályaautójának tervezése, saját készítésű Ferrarija, vagy az Avions Voisin tanulmány. 

Luso Motors LM23

Ferrari Dino

Avions Voisin