Kinshasa a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosa, és egyben legnépesebb városa is. Kinshasa népessége a hatvanas évek zűrzavaros, polgárháborúkkal tűzdelt időszaka után rohamos növekedésnek indult, 1971-ben már elérte az 1,6 milliót, és ez a lakosságszám az 1980-as évek közepére már csaknem 3 millióra növekedett.
A kongói főváros az ország legfontosabb kereskedelmi csomópontja, a beszámolók alapján pedig azt lehet mondani, hogy közlekedése borzalmas. Ezen a kaotikus helyzeten próbál meg segíteni Isaie Therese “feltaláló”, aki egy 2,5 méter magas robotot tervezett, hogy segítségével rendezettebb mederbe tereljék az utcai forgalmat.
A városban többször próbálták megreformálni a közlekedési szabályokat, de nem jártak sikerrel, mivel az autósok figyelmen kívül hagyják a jelzőlámpákat, és a legtöbb esetben még a forgalomirányító rendőr sem érdekli őket. Erre a problémára jelenthetnek alternatívát a jelzőlámpa-robotok, amik elég feltűnők és érdekesek ahhoz, hogy odafigyeljenek rájuk. Legalábbis egy darabig biztosan…
A robotok tervezője,  Isaie Therese.

A robotok tervezője, Isaie Therese.

A “robotzsarukat” napelem táplálja, akkumulátoruk pedig éjszakára is elegendő energiát raktároz. Kiállásuk határozottabb, mint a rendőröknek, a napszemüveg pedig barátságos tekintetet kölcsönöz, mögötte viszont kamerákat vannak, így az esetleges szabálysértéseket vissza lehet nézni. Eddig összesen két darab készült belőlük, aztán ha beválnak, jöhet a sorozatgyártás. 
Ha már robotzsaruként emlegették a humanoid alakú jelzőlámpákat a videóban, akkor nézzétek meg a új mozifilm bemutatóját is, ami ugyan szorosan nem kapcsolódik a témához, de igazi klasszikus filmet dogoz fel.