Fedélzeti kamerás felvételek ezrei keringnek a neten nap, mint nap, és ez nem csak azért jó, mert bizonyítékul lehet felhasználni a rögzített anyagot, hanem mert betekintést nyerhetünk egy másik világba, más közlekedési kultúrákba, nem előre megrendezett, teljesen valóságos jelenteken keresztül. 
Mivel a kamera nem válogat, így sokszor a rend bátor őrei is feltűnnek a képeken, majd az esetek egy részében a videómegosztókon landolnak, ilyen és ehhez hasonló formában. Ajánlom figyelmetekbe a ladás és bringás zsaruk munkáját, zseniális!
 

A videókat a világ számos pontjáról válogatták össze, de jól látszik, hogy a java Oroszországból került az összeállításba. Elég friss a feltöltés, remélem, tudtunk újat mutatni.  

Pár szó a rendőrségről, érdekességképpen:

A rendőrség olyan állami szerv, melynek fő feladata a közbiztonság és a belső rend védelme, a törvények és bizonyos szabályok betartatása, a szabályszegőkkel szembeni eljárás megindítása.

A tilalmak áthágása, ugyanakkor a társadalmi biztonság igénye is egyidős az emberiséggel. Több ember jelenléte kialakította a rendet, majd annak védelmét, fenntartását, ami kezdetben közösségi jellegű volt, később különálló hatalmi formában mutatkozott meg.

A rendőrség a társadalmi fejlődés során az állammal egy időben jelent meg, mert nélküle ez utóbbi nem maradhatott volna fenn. Egyiptomban már a keresztény időszámítás előtt háromezer évvel kialakult a rendőri tevékenység.

A modern rendőrség előtörténetében két fejlődési terület, az angolszász és a kontinentális, lelhető fel. Előbbi szereplőjévé vált a sheriff, azaz a megyei rendőrfőnök, a constable, vagyis a közrendőr és a békebíró. A kontinentális fejlődést a francia és a német terület jelentette, ahol meghatározóvá váltak a központosítási törekvések, beemelve az állami jelleget.

A rendőr, rendőrség szavak a nyelvújítás szülöttei. A rendőr szó első alkalommal 1823-ban, Márton József nyelvész lexikonában jelent meg, mint a német Polizei-Landreiter kifejezés magyar megfelelője. A rendőrség szó 1836-ban, Fogarasi János nyelvész zsebszótárában található, jogszabályban pedig először a mezei rendőrségről szóló 1840. évi IX. törvénycikkben látott napvilágot.

A Magyar Köztársaság Rendőrsége 2006-ig a Belügyminisztérium alárendeltségében működött, 2006-tól 2010-ig felügyeletét – a 2007. december 31-ig létező Határőrséggel együtt -, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium vette át. 2010-ben visszaállították a Belügyminisztériumot.

A testület alapvető átszervezésére az 1990-es rendszerváltás után került sor, 1945-46-tól ugyanis a Belügyminisztérium keretei között egy szervezetbe tömörítve működött az akkori állambiztonsági szolgálatokkal.

Wikipédia

Tudja milyen autó van az alábbi képen? Nem hinné el,  ez egy Škoda. Kíváncsi rá? Kattintson a képre!
Amikor a ladás rendőröknek rossz napja van 1