Nem kis port kavart Martin Scorsese valós történeten alapuló mozifilmje, “A Wall Street farkasa”, ami már jó pár hete fut a hazai mozikban is. A pikánsnál jóval durvább jelzővel tudnám csak illetni a film egyes jeleneteit, de ezeket meghagyom a filmkritikusoknak. 
Legyen elég annyi, hogy Malajziában és Nepálban már hetek óta betiltották, az indiai és a libanoni verziót pedig erősen lerövidítették. Libanonban “csak” egy orgiát vágtak ki a filmből, azonban nem ilyen szerencsések Dubaj nézői, ott ugyanis 45 perc hiányzik a filmből. A háromórás film a Perzsa-öböl mentén így már csak 135 perces, ráadásul a rekordmennyiségű káromkodást is átírták néhány esetben a “kutyafáját!” (vagy valami hasonló) arab megfelelőjére.
A Wall Street farkasa a nők mellett az autókat is imádta 2
De autós szempontból is igazi kuriózum a film, ugyanis a főszereplő Leonardo DiCaprio (a filmbeli Jordan Belfort) zseniális alakításán kívül a legkívánatosabb sportautókkal szegezi oda a nézők tekintetét a vászonra.
Jaguar XJS V12 -

Jaguar XJS V12 –

Jaguar E-Type -

Jaguar E-Type –

Ferrari 512 Testaross -

Ferrari 512 Testaross –

Lamborghini Countach -

Lamborghini Countach –

A Wall Street farkasa (2013)

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult. 

Mert minél nagyobb volt a kísértés ő annál többet akart, mit sem törődve az illegális üzelmekkel és a nyomában loholó FBI ügynökökkel. Még több pénz, még több hatalom, még több nő és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény. Jordan és falkája azt sem tudták mit kezdjenek az illegálisan megszerzett milliárdokkal, de vajon a jéghegy csúcsáról merre vezet az út?

rendező: Martin Scorsese

szereplők:
Leonardo DiCaprio (Jordan Belfort)
Jonah Hill (Donnie Azoff)
Matthew McConaughey (Mark Hanna)
Jon Favreau (Manny Riskin)
Margot Robbie (Naomi Lapaglia)
Jon Bernthal (Brad)
Rob Reiner (Max Belfort)
Kyle Chandler (Patrick Denham)
Ethan Suplee (Toby Welch)

port.hu

Te láttad már a filmet?
Igen, és nagyon állat! Ajánlom mindenkinek!
67% (6)
Igen. Ha ezért nem kap Oscart DiCaprio, akkor semmiért!
11% (1)
Zseniális film, és az autók is csodálatosak, meg persze a csajok ;)
11% (1)
Még nem láttam, de meg fogom nézni
0% ()
Nem láttam, de annyira nem hoz lázba
0% ()
Nem, és nem is érdekel
0% ()
Láttam, nem nagy durranás
11% (1)