Mi jut eszetekbe, ha azt mondom, hogy forrónaci, banánszoknya, trapézgatya, ABBA, LGT, vagy autós vonalon elindulva Zsiguli, Wartburg, és Škoda? Nem vagyok mentalista, de magabiztosan állítom, hogy nem tinédzser korú olvasóink tetemes részének a hetvenes évek villant be. 
Következő kisfilmünk is ebből a korszakból való, ahol a diszkóban pörgő tükörgömb mellett jól megfért a hétvégi autóversenyzés a családi verdával (persze nem itthon, sajnos). A hétköznapok férfija már akkor is ellenállhatatlan vágyat táplált a benzingőz és a gumifüst iránt, a kor pedig megadta neki, amire vágyott: amatőr versenysorozatokon eresztették egymásnak saját, jórészt utcai járgányukat, teljesítménytől és mérettől függetlenül. Látszólag egyetlen szabály volt érvényben: az erősebb kutya…
Felettébb élvezetes nézni, ahogy a tepsi amerikai vasak ide-oda billegnek, míg a kisebb szappantartók megpróbálnak elhúzni a belső íven, és az ahogy a Rolls-Royce belibben a képbe, az gyönyörű. Ha pedig baleset történik, egy dolgot tehetsz, megpróbálsz higgadt maradni, és kikerülöd az akadályt.