Hétfőn kezdődött meg a tárgyalása annak a tragikus ügynek, amelyben egy húszéves nőt vádolnak azzal, hogy tizenegy hónappal ezelőtt közúti balesetben saját nővére halálát okozta. 

Rosie-Ann Stone (nyitóképünkön balra) nővérének, a 28 éves Jennie-nek segített berendezkedni újonnan vásárolt lakásában. Amikor végeztek, Jennie elvitte kilencéves fiát az iskolába, Rosie-Ann pedig elindult hazafelé. Út közben sokadmagával fennakadt egy lassú teherautó mögött; majd amint egy nyílegyenes útszakaszhoz ért, kivágott, hogy megelőzze a kamiont. 

Előfordul, hogy nem nézel a tükörbe egy manőver előtt?

 • Nem, mindig használom az összes tükröt
  69%
 • Ritkán előfordul, de eddig megúsztam
  24%
 • Olyan gyorsan vezetek, hogy nem kell a tükörrel foglalkoznom
  6%
 • Igen, volt is emiatt balesetem
  0%

Előfordul, hogy nem nézel a tükörbe egy manőver előtt?


Pont ekkor ért mellé nővére autója, amely addig a sorban hátrébb haladt, és már korábban megkezdte az előzést. 
“A tükörből láttam, ahogy a teherautó és a két személykocsi egymás mellett halad az úton.” – mondta el a tegnapi tárgyalás során egy szemtanú. “Aztán a Peugeot és az Astra összeütközött. A kívül haladó gépkocsi nekipattant a szalagkorlátnak, megelőzte a teherautót, és bár a sofőr megpróbált korrigálni, a kocsi lecsúszott az útról, és egy fába csapódott. Azonnal megálltam, mentőt hívtam és visszarohantam segíteni. Az egész olyan gyorsan történt.” 
A későbbi vizsgálat megállapította, hogy az áldozat kocsija 110 km/óra körüli sebességgel haladt az első ütközéskor.
A vádlott elismerte, hogy nem nézett a tükörbe, mielőtt megkezdte az előzést – sőt, egy hónappal korábban vásárolt autóján be sem állította a tükröket. 
Rosie-Ann, aki a bíróság előtt tagadta a gondatlan veszélyeztetés vádját, először nem tudta, hogy nővérével ütközött; az csak a későbbiekben derült ki számára. 
A Stone család a tavalyi balesetben egy éven belül második gyermekét veszítette el: 2012 nyarán a lányok fiútestvére, a húszéves Gregg hősi halált halt Afganisztánban, ahol közlegényként szolgált.

A Stone testvérek: ma már csak a legkisebb Rosie-Ann él