Az egyik legnagyobb félelemem autópályán – főleg éjszaka -, hogy valaki forgalommal szembe felhajt az pályára, és egyenes engem vesz célba. Ez ellen védekezni szinte lehetetlen, főleg egy íveltebb, kevésbé belátható szakaszon. Bár azt mondhatnám, hogy ilyen csak filmekben és rémálmokban fordul elő, de nem. 
Nagyon durva felvétel következik, a végéig kitart a feszültség, mint egy jó akció moziban.

Csak a szerencsén múlott, hogy a 80 éves férfi Joseph Dorcerly, aki a rossz irányba közlekedő autót vezette, nem ütközött össze senkivel. Az már nincs a felvételen, de külföldi források szerint, végül sikerült megállítani az idős bácsit a rendőröknek.
Az eset az Egyesült Államokban történt, New York államban, és a helyi “Wetchester News” számolt be a részletekről, amiből kiderült, hogy az autó közel 13 kilométert haladt szemben a forgalommal. Joseph Dorcerly fia elmondta nyilatkozatában, hogy édesapja a demencia* korai stádiumában van, és az orvosok már hónapokkal ezelőtt eltiltották az vezetéstől. Az öregnek mégis sikerült elvinnie az egyik rokon autóját, de a hazafelé vezető úton eltévedt, betegségének következtében.
Az eset nem egyedi, hazánkban is volt hasonlóra példa már nem egyszer. Idén, január elején az M1-es autópályán Győrszentivántól Hegyeshalom felé, a leállósávban, forgalommal szemben hajtott egy zavart férfi 47 kilométert. 2012 decemberében egy ittas kamionos, a forgalommal szemben haladt a Budapest felé vezető oldalon az M7-es autópályán. De 2011-ben is volt példa ilyesmire az M7-es autópályán, és a Budapesten is.

MEGOSZTOM!


*a latin eredetű demencia kifejezés szó szerint “ész, értelem nélküli állapotot” jelent. Az orvosi használatban azonban a szellemi képességek hanyatlásával, csökkenésével azonos.