Amikor a Sweeney család karácsony másnapján útnak indult, hogy meglátogassák a nagyszülőket, még szó sem volt havazásról. Aztán az egyik pillanatról a másikra elborította a hó az autópályát, és egy dombtető után több tucat, egymásba csúszott autó állt előttük. Az autót vezető Katie Sweeney hiába fékezett, a család kocsija gyakorlatilag lassulás nélkül csapódott bele a feltorlódott járművekbe. 

A férj, Justin Sweeney az ütközés előtti másodpercekben szólt gyermekeiknek, a hétéves kisfiú Carternek és a kilencéves Molly-nak, hogy dőljenek hátra, és üljenek egyenesen. A baleset után hátranézett, hogy ellenőrizze, jól vannak-e a gyerekek – ekkor pillantotta meg az autójuk felé csúszó, hatalmas kamiont. 
“Megragadtam Molly karját, és elrántottam az ajtó mellől. Aztán egy hatalmas csattanást hallottunk, és megindult velünk a világ.” 
Ennyi maradt Sweeney-ék Toyota Priusából.
Az utastér bal hátsó része, ahol pillanatokkal korábban a kislány ült, teljesen megsemmisült. “Felnéztem, és Molly ülésének helyén a kamion üzemanyagtartályát láttam. A kocsiban maradtunk, amíg minden elcsendesült, aztán kimásztunk a roncsból, és bekéredzkedtünk egy mellettünk veszteglő teherautó fülkéjébe. Valódi csoda, hogy egyben maradt a családunk” – idézte fel “élete legrosszabb napját” Justin Sweeney, aki lelkipásztorként alighanem külön erőt merített a tragédia közelségéből. 
“Szívszorító volt látni, amint a hétéves Carter ölébe fektette nővére fejét, simogatni kezdte, és azt suttogta neki: Istennek komoly tervei lehetnek velünk, mert mindannyian élünk” – emlékezett vissza a gyógypedagógus édesanya, Katie Sweeney. 
A halál torkából rántotta ki kislányát 3
Szinte megmagyarázhatatlan, hogyan élték túl a balesetet
A balesetben az autót vezető Katie és a jobb hátul ülő Carter megúszta enyhe zúzódásokkal, a bal hátul ülő Molly azonban medence- és szegycsonttörést szenvedett, és tüdeje is megsérült. Jelenleg tolókocsiban lábadozik, és bár messze még a teljes felépülés, a család és az orvosok szerint meglepően gyorsan gyógyul.
A súlyos tömegkarambolról annak idején mi is beszámoltunk; arról további képeket láthatsz a .