Ha olyan helyen jártok, ahol köztudottan mackók tanyáznak a környéken, nem árt, ha éjszakára nem hagyjátok nyitva az ajtót, ugyanis az autóban hagyott étel reggelre könnyen medvévé változhat. 
A kaliforniai rendőrség közleményt adott ki Truckee városában, amiben felhívják a lakók figyelmét, hogy jól zárják be autóikat, mert az élelem után kutató medvék bizony nem riadnak vissza attól sem, hogy bekukkantsanak egy kis finom falat reményében. Legutóbb a Honda egyik városi terepjárója járt porul. 
Medve szaggatta szét a Hondát 3
Számos esetet regisztráltak már a hatóságok néhány hét leforgása alatt, ezért az állatvédőkkel karöltve azt tanácsolják, hogy ha lehet, szereljenek fel sötétítőt az ablakok belsejére, alaposan zárják be kulccsal az összes ajtót ,és semmiképp ne hagyjanak élelmet az autóban, mert az éhes mackók kiszagolják. Ugyanis sajnálatos módon a nyári szárazság miatt alig van élelem az erdőben.
Emberi sérülés még nem történt, de az autókban okozott kár igen jelentős: nézzétek, hogyan csipkézte ki ennek a Toyotának a kormányát “Micimackó”.
Úgy látszik a medvék válogatás nélkül fogyasztják a japán autókat.

Úgy látszik a medvék válogatás nélkül fogyasztják a japán autókat.

Eközben Oroszországban is elszaporodtak a szemtelen medvék. Persze ez kizárólag az ott közlekedőknek köszönhető. A barnamedvék ugyanis annyira megszokták azt, hogy az emberek megetetik őket az autóból, hogy simán odamennek a járművekhez és pitiznek az élelemért, mint a kutyák. Azért ez elég szörnyű…
Medve szaggatta szét a Hondát 5
Medve szaggatta szét a Hondát 6
A rendőrség itt is figyelmeztette az autósokat, hogy ne etessék az állatokat, a saját és a medvék érdekében egyaránt. Az esetek egészen pontosan Hanti-Manszijszk városában történnek napi rendszerességgel, Nyugat-Szibériában, Oroszország tyumenyi területén.