Tipikus esete lesz a következő fedélzeti kamerás felvétel annak, mikor nem elég egyszer megnézni a videót, hanem újra és újra vissza fogod pörgetni. Elsőre úgy fog tűnni, hogy semmi érdekes nem történik, emberünk a szalagkorlátnak csapódik autójával, miután valamiért félrerántja a kormányt. Na ezután pörgesd vissza, és nézd meg jobban…
Hihetetlen igaz? A másodperc tört része alatt kellett a sofőrnek reagálnia, hiszen a sötétben egy gyalogos botorkált az út közepén, és ahhoz, hogy ne kapja őt telibe, el kellett rántani a kormányt. Szívből sajnálom az autóst, hogy végül mégis ő járt a legrosszabbul, csak remélhetjük, hogy a gyalogos nem rohant el, és veszett bele az éjszaka homályába, hanem vállalja a felelősséget. Az üközés ebből a szemszögből nem tűnt halálosnak, hátha nem sérültek meg komolyabban az autóban ülők.
Nem véletlenül edzik az autóversenyzők különböző gyakorlatok segítségével reflexeiket, hogy a pályán száguldva a leggyorsabban tudjanak reagálni egy-egy váratlan eseményre, például az ilyenekre.