Emlékeztek még arra a Tom és Jerry részre, amiben a minidig pórul járó kandúr egy robotmacskával próbálja meg elkapni az agyafúrt egeret? Nem gond, ha nem, ugyanis megtaláltam, így megnézhetitek felelevenítés- és rávezetésképpen. 
Most, hogy már tudjuk, hogyan képzelik el mesében a robotmacskát, lássuk, hogyan is fest ez a valóságban. Semmi trükkfelvétel nincs, tényleg valódi robotot láthattok, nyugodtan ellenőrizzétek le a dátumot, még midig 2013 van. 
Az amerikai DARPA ügynökség (Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége) rengeteg állami pénzt kap harcászati célú fejlesztésekre, legügyesebb kivitelezőjük a Boston Dynamic, akik most megosztották legfrissebb munkájukat a nyilvánossággal, “Wildcat” névre hallgat és egy robotmacskáról van szó. 
Sík terepen 26 kilométer/órás sebességgel rohan a vadmacska,  és ha a benne lévő, egyébként baromi hangos motor bírná hosszútávon, akkor 1 óra 36 perc alatt futná a 42 kilométeres maratoni távot (ember által futott legjobb idő: 2 óra 3 perc 23 másodperc). A zajos működésnek köszönhetően nem képes mögénk lopakodni, mint az állatvilágból ismert valódi macskák, és fegyvereket sem aggattak eddig az oldalára, hála az égnek. Bár így is elég félelmetesen néz ki. 
2012 szeptemberében pedig már bemutatták azt a négylábúakhoz hasonlóan vágtázó robotot, amelyik kontrollált körülmények között, futópadon gyorsabban fut, mint Usain Bolt világbajnok jamaicai atléta, rövidtávfutó, a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartója. A robot legnagyobb sebessége 45,5 kilométer/óra volt.