A mai napon írtunk arról, hogy egy londoni 37 emeletes épület, ívelt formája miatt, felerősítve visszatükrözi a fényt ablakairól az egyik közeli parkolóra, és már több autó karosszériaidomait is megolvasztották a fókuszált napsugarak. 
Az épület tervezői és tulajdonosai már tudnak a problémáról. Az építtetők szerint a jelenséget a Nap jelenlegi pályája okozza, és évente két-három hétig tarthat napi mintegy két órán át. Átmenetileg felfüggesztették annak a három parkolóhelynek a használatát, amelyekre a legerősebben tükrözi vissza a Nap fényét az épület, és – hétfői közleményük szerint – keresik a hosszú távú megoldást a problémára.
Van megoldás az “autóolvasztó” épület gondjára 3
Név nélkül nyilatkozott az egyik szakember, aki szerint nem kell jelentős építészeti változtatásokat eszközölni, a lehetséges megoldások között szerepel az ablakok egy részének fóliázása, amivel meg lehet törni a tükörhatást. Az autósoknak okozott kárt természetesen szó nélkül megtéríti a cég.
Van megoldás az “autóolvasztó” épület gondjára 4
Van megoldás az “autóolvasztó” épület gondjára 5
A felhőkarcolót Rafael Vinoly uruguayi születésű építész tervezte, akinek egy ugyancsak ívelt falú alkotása három éve az Egyesült Államokban hasonló gondokat okozott.