Tegye fel a kezét, aki gyerekként gyűjtötte a matchboxokat…. 
Én is köztetek nyújtottam most magasba a karom, hiszen jó néhány autó miniatűr változatát magaménak tudhattam. Mikor délutánonként hazaértem az iskolából szépen elővettem őket, megszámoltam, egy-kettővel gurigáztam az asztalon és megnéztem, hogy mennyire jól rugóznak még, aztán visszakerült a helyükre.  
De az igazán remek érzést nem maga a gyűjtemény megléte jelentette, hanem mikor egy új darabbal bővült a flotta, születésnap és karácsony környékén. Ezután egy pár napig az aktuális új modell volt a sztár, és azt megunva megint csak arra vártam mikor kapok egy másikat.
Úgy gondolom ugyan ezért az érzésért gyűjtik a nagyon gazdag emberek a valódi autókat. Van egy hatalmas garázsuk márvánnyal leburkolva, és ott sorakoznak a jobbnál jobb szupersportautók, veteránok és igazi ritkaságok. A legtöbb darabbal a tulajdonosok sem járnak, csak ott állnak szépen, naponta megtakarítva és arra várva, hogy valaki egyszer újra beröffenti őket. 
De nézzük csak meg, hogy kinek vannak vélhetően a legnagyobb autógyűjteményei a világon. Persze akik el is árulják a nagyközönségnek. ;) 

Jay Kay

A legnagyobb autógyűjtemények 3
A Jamiroquai frontembere, becsületes nevén Jason Cheetham, legalább annyira szereti az autókat, mint a mókás kalapokat. Azonban nem csak szereti, hanem gyűjti is a luxus járgányokat, amit 25 millió eladott lemezzel a háta mögött igazán meg is tehet. Garázsában összesen 65 darab nem mindennapi vas áll. Csak néhány a listából: Porsche 356 Speedster, 911 Carrera RS és GT3 RS, Fiat 500 Abarth, Ferrari 550 Maranello, Rolls-Royce Phantom,  Lamborghini Miura SV.

Ken Lingenfelter

A legnagyobb autógyűjtemények 4
Mr. Lingenfelter egy hatalmas amerikai mérnökiroda tulajdonosa és annyira jól megy az üzlet, hogy hobbija az amerikai izomautók gyűjtése, amiből már be is szerzett úgy 150 darabot. Persze lapul még jó pár európai modell is nála, de a kedvencei az amcsi benzinzabló tepsik.

Mukesh Ambani

A legnagyobb autógyűjtemények 5
India egyik leggazdagabb emberének 168 autós a gyűjteménye. Kedvencei közzé tartoznak a böhöm nagy bálnák, mint például a Mercedesek, Bentley-k és a Maybach.

Jay Leno

A legnagyobb autógyűjtemények 6
Azt hiszem senkinek nem kell bemutatni a médiasztárt, aki rajong a régi és különleges autókért. A garázsában több mint 200 darab jármű áll, amik között vannak motorok, egy 1946-os International Harvester tartálykocsi, 22 gőzhajtású közlekedési eszköz és 25 régi klasszikus. 

Hassanal Bolkiah

A legnagyobb autógyűjtemények 7
Autóból sosem elég – valószínűleg ez lehet egyik jelmondata Hassanal Bolkiah-nak, a brunei szultánnak. A vagyonát kőolajból és földgázból gazdagító dollármilliárdos évekig a világ leggazdagabb emberének számított, sőt ma sem éhezik. 531 Mercedes, 367 Ferrari, 362 Bentley, 185 BMW, 177 Jaguar, 160 Porsche, 130 Rolls-Royce, 20 Lamborghini és sok más exkluzív autó parkol garázsaiban. Összesen körülbelül 5000 darabot számolhatnánk meg, ha egyszer beszabadulhatnánk a 3 klimatizált repülőgéphangárba.