Azt gondolná az ember, hogy egy gyorsulási versenyben nincs nagy kockázat, hiszen csak padlóig kell nyomni a gázt, egyenesen tartani a kormányt és bízni abban, hogy a nyomaték és a lóerők nálunk vannak túlsúlyban és gyorsabban teljesítjük a negyed mérföldet, mint ellenfelünk.  
De azt csak a Halálos Iramban és társaik hitették el velünk, hogy móka és kacagás a dragster élete, és amíg több nitrogén-oxid van a tartályunkban, mint víz a Balatonban, addig gond nem lehet. Azonban egy vérbeli gyorsulási versenyző élete nem csak játék és mese. Komoly felkészülést és koncentrációt igényel egy-egy futam, vagy ha nem figyelünk oda eléggé, akár ez is simán megtörténhet.
A baleset, amit a videón láthattatok, az idei Rock and Race versenyen történt az ohioi Salemben, ahol az 1933-as átépített Willys hot rod többször is átpördül. Gordon Corwet, az autó pilótáját, súlyos kar és hát sérülésekkel szállították kórházba. 
Ahogy az a videón is jól látszik a bukócsövek nagyon jól vizsgáztak, hiszen miután a borítás papírként szakad le az autóról, a megerősített váz megmenti Gordon életét. Ezért is nagyon fontos, versenyzőként és utasként egyaránt, hogy soha ne üljünk be olyan autóba, amiben nincsenek meg a megfelelő és kötelező biztonsági felszerelések!