Vannak pofátlanul pimasz autósok, az egyszerre két mozgássérült parkolót elfoglaló, szlovák rendszámú terepjárósoktól kezdve a közpénzen beszerezett lézerblokkolókkal villogókig. A brit Shiad Mahmoon azonban mindannyiukon túltesz – nem mintha bárkit is bátorítani szeretnénk arra, hogy versenyre keljen vele. 

A 24 éves munkanélküli férfit több ízben büntették már meg ittas vezetésért, közúti veszélyeztetésért. Bár hivatalos munkahelye nincs, egyik letartóztatásra – amelynek során kereskedelmi mennyiségű marihuánát találtak nála – rávilágít, hogy miközben alighanem segélyt is kap, miből telik neki az alábbi felvételen is látható Audi R8 Spyder bérleti díjának kifizetésére. 
Helikopteres üldözés az autópályán 1
Helikopteres üldözés az autópályán 2

Helikopteres üldözés az autópályán

Helikopteres üldözés az autópályán

Helikopteres üldözés az autópályán 5
Helikopteres üldözés az autópályán 6
Fotó megosztása:
Helikopteres üldözés az autópályán 7
Mahmoont rendőrségi helikopterről filmezték le egy brit autópálya-szakaszon, mért legnagyobb sebessége 265,5 km/óra volt, de a hatóságok szerint korábban ennél is gyorsabban haladt. Ez a bizonyított adat is elég volt ahhoz a bíróság számára, hogy július végén három évre eltiltsa a járművezetéstől, majd különleges vizsga elvégzésére kötelezze a vádlottat. 
A férfi, aki saját magát védte az ügyben, azt állította, hogy egy korábbi agysérülése miatt egyáltalán nem emlékszik a 2011-es incidensre, amikor pedig felszólították, hogy fizesse be a bírságként kiszabott 515 fontot (kb 177 000 Ft), a zsebébe kotort, és cinikusan annyit mondott: bocs, egy tízes (kb. 3400 Ft) hiányzik. 
Az ítélet kihirdetésekor foghegyről azt is odavetette a bíróságnak: “Tök mindegy, úgyis vezetni fogok, kapjatok el, ha tudtok.”
Elképzelhető, hogy a 24 éves férfi, akinek mért sebessége a második legnagyobb volt az Egyesült Királyság traffipaxos történetében, elsőségre pályázik: 2007-ben Timothy Brady 110 km/órás korlátozás mellett 277 km/órával száguldott Porsche 911 Turbójával; az akkor 34 éves férfit tíz hét (igen, hetven nap) börtönre ítélte a bíróság.
Szerző: