Pár tanács, hogy ha autópiacon vagy használtautó-kereskedésben nézelődtök, miről tudjátok felismerni az úgynevezett “kupeceket”, akik lyukat beszélnek a hasadba, és ha az autót nem is sikerül rád tukmálniuk, az tuti, hogy két acél felnit vagy egy használt ablaktörlő-lapátot mindenképp rád sóznak, mert ugye náluk mindig minden megéri.

ismertetőjelek

A lába alatt olyan kettő-négy méteres körzetben annyi szotyi van szétköpködve, hogy egy komplett állatkerti madárház 1 hétig lakmározna belőle.
A bajuszában a füstszűrőig és tovább szívott cigaretta már barna foltot égetett. 
Lila vagy zöld zakója alatt argentin mezt és alul kék susogós melegítőt visel, amin oldalt két fehér csík fut végig, amivel jelzi, hogy ez egy híján már Adidas.
A nyakában lógó nyaklánc olyan vastag, hogy még Nick Árpi szája is nehezen küzdene meg vele. A súlya viszont elhanyagolható.
Akármilyen szutyok vasat is árul, biztos, hogy egy Mercedes kulcsot forgat az ujján.
A körülötte lebegő muslicafelhő pedig azt sejteti, hogy már a reggeli kávé helyett is inkább egy löket keverttel indította a napot.
Állítása szerint az autó mindig első tulajdonostól származik, aki még csak a dohányzás gondolatától is irtózik. Mindig minden körülmények között garázsban tartott,   keveset futott és kizárólag márkaszervizben karbantartott járgány. Szépen pecsételt, vezetett szervizkönyvvel.
A gátlástalan autónepper ismérvei 3
Manapság már egyre kevesebb ilyen úriemberrel találkozni, de nagyon vigyázzunk, ha mégis belefutunk egybe, mert képesek az emberre rábeszélni mindenféle vacakot, vagy jóval áron felül ránk sózni egy autót, és miután megtörtént az üzlet kézrázással való szentesítése, onnan már nincs visszaút. Ezért inkább azt ajánljuk, hogy kérjetek tanácsot autóvásárlás előtt szakértőktől, vagy akár itt nálunk is rengeteg hasznos tanácsot találhattok. Nem utolsó sorban sokat olvassunk utána egy típusnak mielőtt megvennék.
Ti mivel egészítenétek még ki a listát?