A legtöbb tizenkét éves srác lövöldözéssel, autók felrobbantásával tölti a délután. A számítógép előtt. De van akinek mindez a valóság, az életszerű verziót az Egyesült Államokban mutatta meg egy alig kamasz srác.

A történet főszereplőjének az interneten autós üldözéseket bámuló apa adta az inspirációt. Az esti videóktól fellelkesülve a 12 éves srác elcsente a családi Chevy kulcsait és útra kelt, hogy a filmek mintájára törjön borsot a tányérsapkások orra alá. A rendőri jelentések szerint hamar lemondott az ismerős gépről, és lopott egy Ford platós kisteherautót, majd azt is elhagyva egy Chevrolet Silverado pickupban kötött ki.

A rendőrség ekkor vette fel a fonalat, és eredet a 12 éves autótolvaj nyomába. Autós üldözés vette kezdetét, 24 kilométeren keresztül követték a srácot, lakott területen 100 km/órás tempóval. A fiatal bajkeverő nem rezelt be, több útakadályt is kikerült, de végül egy tüskés akadály okozta defekt megállította.

A helyi rendőrök még sohasem találkoztak hasonlóval, a srác szinte ki sem látszott az autóból vezetés közben, mintha egy szellemet üldöztek volna, mondták el a sajtónak. Akármilyen fiatal, ezt a kalandot nem ússza meg szárazon a kiskamasz autótolvaj, eljárás indul ellene, és valószínűleg a fiatalkorúak börtönében fog kikötni.