Ha az ember körmére csapnak ötkilós kalapáccsal, igazi csülökpörköltből nyert energiával, valószínűleg nem teszi oda még egyszer a kezét. Így van ez a balesetet szenvedett autóval is, a természetes veszélyérzet azt súgja, hogy a kiflivé gyűrődött, de még járóképes verdával nem kellene kísérteni a sorsot.

Főleg azért, mert nyilvánvaló módon a többi közlekedő élete is veszélybe kerül ilyenkor. Ennek ellenére világszerte akadnak olyan komoly, felelősségteljes sofőrök, akik úgy érzik, a totálkár még nem ok arra, hogy feladják az autózást.

Egy kiszakadt kerék, vagy a teljesen elcsavarodott karosszéria nem is akkora probléma, az autópálya úgyis egyenes és széles, majd elevickélek valahogy. – gondolhatták az alábbi gyüjtemény szereplői.

Igazi klasszikussal indítunk, kibicsaklott kerékkel száguld a Mercedes, szikrát hányva, valahol Oroszországban. 


Ez a Citroën sem sokkal egészségesebb, ha egy autó négy nyomon jár, az egy álmoskönyv szerint sem jelent jót.
A Lada elpusztíthatatlan, állítják sokan, de ezt a kijelentést azért nem kellene ennyire komolyan venni. Ennek a példánynak például kifejezetten jól állna a roncstelep.
Ugyanaz a típus, hasonlóan sokkoló állapotban, közúton. 
Ez a gyűjtemény csak a jéghegy csúcsa, hasonló egysejtűekről tucatszám akad videó a Youtube-on, mi pedig jobb híján találgatni tudunk, ki és milyen indíttatásból indul útnak egy pozdorjává tört verdával.