Ismerik a viccet, amikor a Trabantost megbünteti a rendőr, mert százzal ment kilencven helyett? Mire a Trabantos: Nem lehetne inkább 130? He?? Most akarom eladni az autót. :-)

Valami ilyesmi történt az Egyesült Államokban nemrég, amikor Cody Replogle eladásra kínálta erősen átalakított Chevrolet Corvette-jét.  A 30 éves fiatal az Ebay-en árulta az 1000 lóerő feletti teljesítményre tuningolt sportkocsit, amelyre állítólag több mint 12 millió forintnyi összeget költött.


Azért, hogy felkeltse az érdeklődést az autó iránt és ezzel fokozza az érte adott árat, több videót is csatolta a leíráshoz. (ezeket időközben törölte, de természetesen már többen lementették, így megvan) Az egyiken a tulaj leírása szerint az látható, hogy 310 km/óra feletti tempóra gyorsít az Oklahoma City melletti az autópályán.

A leírás szerint a Corvette ötödik fokozatban érte ezt el és még nem forgott le teljesen, sőt Replogle szerint ott van még a hatodik fokozat is, amellyel, ha vevő elég őrült könnyedén száguldhat 320 felett is.


Replogle minimum 25000 dollárt, azaz 5,3 millió forintot szeretett volna az autóért, de 3,2 millió volt a legjobb ajánlat. Volt viszont valaki, aki a vásárlás helyett jelentette a videót a rendőrségnek, akik a látottak alapján letartoztatták a fiatalembert. Most lehet, hogy már olcsóbban is szabadulna a kocsitól, hogy az ügyvédét ki tudja majd fizetni és elkerülje a börtönt.