Ismerik a viccet, amikor a Trabantost megbünteti a rendőr, mert százzal ment kilencven helyett? Mire a Trabantos: Nem lehetne inkább 130? He?? Most akarom eladni az autót. :-)

Valami ilyesmi történt az Egyesült Államokban nemrég, amikor Cody Replogle eladásra kínálta erősen átalakított Chevrolet Corvette-jét.  A 30 éves fiatal az Ebay-en árulta az 1000 lóerő feletti teljesítményre tuningolt sportkocsit, amelyre állítólag több mint 12 millió forintnyi összeget költött.

Gyorshajtással hirdette autóját – letartoztatták 2


Azért, hogy felkeltse az érdeklődést az autó iránt és ezzel fokozza az érte adott árat, több videót is csatolta a leíráshoz. (ezeket időközben törölte, de természetesen már többen lementették, így megvan) Az egyiken a tulaj leírása szerint az látható, hogy 310 km/óra feletti tempóra gyorsít az Oklahoma City melletti az autópályán.

A leírás szerint a Corvette ötödik fokozatban érte ezt el és még nem forgott le teljesen, sőt Replogle szerint ott van még a hatodik fokozat is, amellyel, ha vevő elég őrült könnyedén száguldhat 320 felett is.


Replogle minimum 25000 dollárt, azaz 5,3 millió forintot szeretett volna az autóért, de 3,2 millió volt a legjobb ajánlat. Volt viszont valaki, aki a vásárlás helyett jelentette a videót a rendőrségnek, akik a látottak alapján letartoztatták a fiatalembert. Most lehet, hogy már olcsóbban is szabadulna a kocsitól, hogy az ügyvédét ki tudja majd fizetni és elkerülje a börtönt.