Ismerjük az amerikai filmes klisét? A rendíthetetlen zsaru a drámai helyzet tetőfokán nem pancsol be a gonosznak, mert erkölcsileg fölötte áll. Majd a bíróság eldönti, és bennünk marad némi hiányérzet. Úgy megérdemelte volna a szemét, hogy legalább az orrát eltörjék!
Nos, Moszkvában a valóság nem ismeri az ilyen kliséket. A 44 éves Oleg nevezetű férfiú bőven hozta a rossz fiút, totál becsápolva rombolt terepjárójával,  Moszkva belvárosában 20 autót tört össze, fittyet hányva az őt igazoltatni akaró rendőrre. 
Ám a törvény keze mégis elérte, jobban mondva a törvény lába, pár oroszosan kemény rúgás formájában. Oleg itt még nem érezte teljesen veszettnek a helyzetet, de a népharag rendőri erőkkel karöltve végül legyűrte ellenállását. A fagyos télben terjengő lincshangulatot végül a megbilincselve, vérző fejjel fekvő elkövető oszlatta el (miután mindenki kedvére megrugdosta). Nem szabályos eljárás, akárhogyan is nézzük, de legalább nem maradt olyan hiányérzetünk mint a hollywoodi filmek végén.
Túlkapás vagy sem? Hogy zajlott volna egy ilyen eset nálunk? Várjuk a véleményeket!