Nincs olyan sofőr, aki ne élvezné a hullámos úton picit elemelkedő autó gyomorliftező élményét. Az utasokról már kevésbé mondható el ez, van aki kifejezetten utálja a hullámvasút érzést.

De nem is róluk lesz most szó. Hanem azokról az amatőr, vagy félprofi őrültekről, akik pár másodpercre levegőbe emelkedve megjelentek a légi irányítás radarján. Lehet terepjáró, határig húzott Subaru Impreza, vagy utánfutóval ugrató Skoda Favorit, bármivel követik el ezt a mutatványt, mindenképp látványos!1. A legnagyobb. Travis Pastrana aktuális világrekordja, amit újév napján állított be. 82 métert repült a kaliforniai Long Beachen, ami messze felülmúlta Ken Block előző 52 méteres ugrását.


2. A nagyobb a legnagyobbnál. Brian Carson ugyan szállt 95 métert, mégsem említik sehol sem mint rekordert. Valószínűleg megorroltak rá, mert egy ritka Chevrolet Chevelle SS-t tört ripityára…


3. A történelmi fiaskó. Igazi rejtélyes ugrás 1976-ból, amit valószínűleg már mindenki látott. Kenny Powers Kanadában egy rakétameghajtású Lincoln Continental gyomrában készült a világ legvakmerőbb kaszkadőrmutatványára. Egy hatalmas, hullámos rámpáról elrugaszkodva kellett volna átugratnia a mérföldnyi széles Szt. Lőrinc folyót. 1 millió dollárt öltek a tervbe, aminek sorsa pár másodperccel az elrugaszkodás után megpecsételődött.


4. A Skodás őrült. Ilyen Skodával már közeledni is istenkísértés, hát még ugratni, ráadásul utánfutóval. Csehországban is akadnak megszállottak!


5. Béna amatőr BMW-vel. No comment.