Svájc a nyugodt jólét hazája, gondolnánk, hogy az országot jelképező precíz óramű a közlekedés autós részére is igaz. De itt is akadnak renitens sofőrök, akikre nem hat a csekk, az elrettentő gumibot, és a figyelemfelhívó plakátok.

Hogy megfékezzék őket, vagyis jobban szólva elvegyék a kedvüket a száguldástól, egy angyalt szerződtettek Fribourg tartományban. Szent Péter nem indított be munkaerő kölcsönző vállalkozást, és nem is feketén dolgozik a földre szállt égi segítő. Az isteni  jótevőt egy erre szerződtetett színész alakítja, fehér öltönyben, rendes, “angyalhű” tollas szárnyakkal! Feladata az út szélén állva lassításra ösztökélni a pokoli tempóban haladókat. Hárfa helyett a lelkiismeret húrján játszik, bár a képek alapján nekem egy elmeosztályról szökött őrül bárzongorista jut eszembe, nem a lelkem megmentője. Heti húsz órában áll a jó szolgálatában, a bérezésről nincs információ, kíváncsi vagyok mennyit érhet az angyali munkakör.

Az elmés kampány legfurább része, hogy aki lefotózza őt, (természetesen nem menet közben, mobillal hadonászva, ezzel még nagyobb balesetveszélyt teremtve…) az részt vehet egy sorsoláson, ahol vezetéstechnikai oktatást sorsolnak ki!

Reméljük senki sem érzi majd úgy meglátva a vicces alakot, hogy már a mennyországban kötött ki, és önmagáról megfeledkezve kipróbálja milyen mókás elütni egy angyalt…

forrás: Daily Mail