Röviden – Airboard 1.0

Mi ez?

Kétkerekű, gördeszkaszerű valami 
Mit tud? Sima, egyenletes talajon jól kiváltja a gyaloglást
Mibe kerül? 599 font, ami nagyjából 250 ezer forint
Kinek jó?  Aki vonzódik a hasonló guruló bolondságokhoz, esetleg beltérben kell sokat gyalogolnia

Külső

Ránézésre ez is egy kerékpár, csak teljesen másképp. A gördeszka méretű cucc két rövidebb oldalán vannak az alufelnis, aránylag kisméretű kerekek. Derékban kicsit karcsúsított a szerkezet, itt el is csavarodik egymáson a két fél. Borítása fényes, könnyen karcolódó műanyag, amelyen sajnos a legkisebb karcolás is mély sebeket ejt. Baja nem esik a gépnek, csak nem áll jól neki a sok karmolás, akinek meg mégis szúrja a szemét, az olcsón kaphat hozzá szép új műanyag borítást. Van még rajta egy töltő csatlakozó és két kék LED-ekből álló lámpa is a bekapcsoló gombon és a két visszajelző LED-en kívül.
Két darab alufelnis kerék és egy deszka

Két darab alufelnis kerék és egy deszka

Videón az Airboard:

Hogyan működik?

Egyetlen kapcsoló van rajta, azt benyomva sípol egyet a gép, világít rajta egy termetes zöld lámpa és már működik is. Ha rálépünk akkor elméletileg semmi dolgunk nincs, a beépített giroszkóp és villanymotor szépen megtartja a rajta álló embert. Feltéve, ha az nem kezd el küzdeni a sorsa ellen és nem akar egyensúlyozni. Innen már csak neki kell lódulni és gurulni.
Alacsony hasmagassága okozhat meglepetést vacak úton

Alacsony hasmagassága okozhat meglepetést vacak úton

Nehéz megtanulni?

Nem. A Segwayhez hasonlóan ez a szerkezet is azok közé tartozik, amelynek durván 1 perc alatt el lehet sajátítani a kezelését, csak a függőleges kapaszkodó hiányozhat, míg rá nem jövünk, hogy tök fölösleges lenne. További 4 perc és már biztonsággal kezeli bárki, aki túljutott az első pillanaton, amikor mind a két lábát feltette a deszkára. Előre dőlve előre, hátra dőlve hátra megy, illetve fékez. Kanyarodni a jobb, vagy bal láb előrebillentésével lehet. Mivel nagyjából 10 centivel vagyunk csak rajta magasabban, mint a földön, még az eséstől sem kell félni, ha valami baj van, egyszerűen le kell róla lépni. És kész. Tényleg gyerekjáték az egész.
Kis rutinnal fűben is használható

Kis rutinnal fűben is használható

Egy titka van csupán, nem kell küzdenünk a sorsunk ellen, előre hátra rángatni a felsőtestet, hanem hagyjunk rá mindent az Airboardra és minden rendben lesz. Ennyi.
Műszaki adatok:
Hatótáv: 18-22 km
Csúcssebesség: 15 km/h
Saját tömeg: 9,8 kg
Töltési idő: 1 óra
Vízállóság: IP54 – felfröccsenő víz nem tesz benne kárt

Mi van, ha lemerül?

Semmi. Ha vészesen elerőtlenedik a kütyü, akkor elkezd sípolni és a zöld lámpa pirosra vált. A 10 kilogrammos Airboardot ilyenkor egyszerűen fel lehet venni, és saját táskájába pakolva, vagy hátizsákba tuszkolva felvihető buszra, villamosra, stb. egyáltalán nem nehéz.
Ha lemerül az akksi sivalkodik a gép

Ha lemerül az akksi sivalkodik a gép

Hátrányok

Az Airboard egyetlen hátránya, hogy aránylag jó minőségű, sima aszfaltot, vagy útfelületet igényel. Kis kerekeivel ezeken megy magabiztosan, és a szerény hasmagasság is okozhat nehézséget. A fű határeset, ha nincsenek nagyobb gödrök, fűcsomók, meg lehet próbálni, de nem terepre való szerkezet ez. Illetve van még egy hátránya, az ára. Ennyi pénzért egy aránylag kevés helyen használható, de kétség kívül feltűnő jószágot kapunk, ami szórakozásra inkább alkalmas, mint közlekedésre.
Szerinted ordas baromság, vagy mókás cucc az Airboard? Pontozz!
114 szavazat - átlag: 6.58 (10-ből)
Szerinted ordas baromság, vagy mókás cucc az Airboard? Pontozz!