Platina

Régebben már teszteltünk Navarát, a mostani vendég főként a különleges felszereltsége miatt ugrott be hozzánk. Igaz, a Navara már megjelenése idején is alaposan elkényeztette a vásárlókat, hiszen a munkaautókban nem megszokott extrák miatt már akkor is igen népszerű modellnek számított.

Cifra sárjáró

Tekintélyt parancsoló arc
Tekintélyt parancsoló arc

Nissan Navara: Cifra szörnyeteg

Nissan Navara: Cifra szörnyeteg

Tekintélyt parancsoló arc
Szögletes lámpák
Kapott szép puttonyt is
Irgalmatlanul hosszú
Tányérnyi Nissan embléma
A tetejére is lehet pakolni
Így szép, ahogy van
Gyorsulás?
Az élet szép
Nem viszi el az első hullám
Platós, de mégsem
Súlyos platóajtó
Hatalmas kilincsek
A fellépő nem kéne
Szívesen belemenne
Mocsárjárásra azért más gumi kellene rá
Még idegesítően tiszta
Levegőben a jobb hátsó
Sima ügy
Van benne felező és diffizár is
Ide való
Kalandtárs
Szép hangja van a motornak
Masszív vasdarab
Itt érzi magát otthon
Okos a kormány is
Elektromos ülések, bőr
Önök beleülnének nyakig sárosan?
Rakodóhely
A padok alá is lehet rámolni
Hajtogatható hátsó sor
Nagyszobányi puttony
Jaj, de miért kell világos bőr egy terepjáróba?
Egy kevés bőr is került bele
Fotó megosztása:
Szögletes lámpák

Szögletes lámpák

Szögletes lámpák


A gyári felépítmény és az eredeti Nissan platóbélés kifejezetten jól mutat az alapból is roppant látványos monstrumon. Ezen felül extra fényezés, napfénytető, kétzónás klíma, spéci kárpitozás, navigációs berendezés és hatlemezes hifi várja azokat, akik nem feltétlenül munkagépnek vesznek platós autót. Mindez túlzásnak tűnhet, de nem vagyunk egyformák.

Van, akit boldoggá tesznek az ilyen finom részletek, én inkább sajnálnám, ha hónaljig mocsaras gúnyában kéne beülnöm ezekbe az elektromosan állítható bőrfotelekbe. Az autó terepjáró képességét arcul csapó fellépőket viszont ki nem állhatom. Értelmük csekély, csak útban vannak terepen és beszállásnál egyaránt. Tessék róla leszedni!

Motor

Sima ügy

Sima ügy

Sima ügy


A Navara sikerében nagy szerepe volt a bivalyerős motoroknak, amikkel alaposan megelőzték a konkurenciát. Már a kezdetektől volt belőle 174 lóerős kivitel, amely sokkal erősebb volt a konkurensek átlagosan 120-140 lóerős autóinál.

Jelenleg a részecskeszűrő miatt csupán 171 lovat kapunk a Navarával, de ez is bőven elég a boldogsághoz. Nemcsak a platót rámolhatjuk így tele mindenféle nehéz rakománnyal, hanem komolyabb utánfutót, hajót is bátran utána köthetünk. A visszaigényelhető ÁFA pedig már csak hab a tortán. Fogyasztása sem elviselhetetlen, a tíz liter körüli átlaggal nem lehetünk elégedetlenek.

Platólakó

Masszív vasdarab

Masszív vasdarab

Masszív vasdarab


Pickupoknál gyakran nem hagyja nyugodni az embert a tudat, hogy a kedves tolvaj urak bármikor leemelhetnek valamit a platóról. Erre a bajra jó megoldás a zárt felépítmény.

Külön öröm, ha gyári, az autó minden paraméteréhez illő darab kerül hátra, amelyben még a rakomány rögzítéséhez szükséges rögzítőfülek is megvannak. Így az időjárás viszontagságait nehezebben tűrő, kényesebb, vagy értékesebb rakomány is biztonságban utazhat át a jégesővel megbolondított nyolcadik kerületen is.

Kattintás után gyári galéria, törésteszt érkezik.


Menet közben

A Navarát jó vezetni. Nagyon jó. A hörgő dízelhang jót tesz az ember lelkének, és nem is megy rosszul a 171 lovas dízellel. Ha városban, simán hátsókerék-hajtással közlekedünk, gyakran meg is csikordulnak a kerekek. Az autó hatékony fékezését tanulni kell, alaposan bele kell taposni a pedálba, a simogatás itt kevés.

Törésteszt: másodikra három csillag

A törésteszteken eleinte gyötrelmesen leszerepelt a Navara, a pickup életvédelmére adott egyetlen csillagot is megvonta az EuroNCAP. Az oldalütközési teszten nem volt semmi gond, de a félfrontális törésteszt mérési eredményei életveszélyt jeleztek. A baj orvosolható volt, de az eredmény kiadásával a szervezet nem várta meg a kocsi átalakítását, ami kellemetlen égés volt a Nissannak. Az autó a légzsák-vezérlőegység módosítása után már sokkal jobb eredményt ért el. Második nekifutásra a Navara három csillagot kapott, érdekes módon a vezető lábára leselkedő veszélyek a legnagyobbak. A gyermekek teljes biztonságban vannak benne, de még a gyalogosokra sem túl veszélyes az ormótlan vasdarab.

Közben persze aggodalom nélkül átgázolhatunk gödrön, kátyún, csatornafedélen, az autó valószínűtlenül simán fut keresztül szinte mindenen. Hatfokozatú manuális váltóját nem kell gyakran piszkálni, a motor kellően nyomatékos ahhoz, hogy ne kelljen folyton a váltással bíbelődni.

Nissan Navara: Cifra szörnyeteg 74
Gyári képeken így fest a Navara

Magas
Irgalmatlanul hosszú

Irgalmatlanul hosszú

Irgalmatlanul hosszú


Magas építése miatt a gyorsabb kanyarok rengeteg élményt tartogatnak. Persze csak akkor, ha nincs megpakolva a plató. Olyankor inkább türtőztessük magunkat, jobb a békesség, mert a magas súlypont miatt érhetik a sofőrt meglepetések.

Élvezetes vele a városi lét is, mert a magasból tisztán átlátni a forgalmat, a hatalmas tükrökből meg tökéletesen végiglátni a kocsi szögletes, meglepetésektől mentes oldalát.

Igazán mégis terepen érzi magát otthon az autó. Valódi, kézzel kapcsolható négykerék-hajtás, illetve felező segíti a sikeres terepjárást. Ha kezd reménytelenné válni a helyzet, akkor még a hátsó differenciálzárat is segítségül hívhatjuk.

Mocsárjárásra azért más gumi kellene rá

Mocsárjárásra azért más gumi kellene rá

Mocsárjárásra azért más gumi kellene rá


Szóval igazi, könnyen érthető terepjáró a Navara, nem valami agyonelektronikázott szeszélyes csoda. Mindez tanknyi acélból készült futóművel, laprugóval, merev híddal hátul, és hatalmas fordulókörrel, billegős kanyarokkal. Aki szereti, annak nagyon szórakoztató. Mi szerettük.

Az utolsó lapra maradtak a technikai részletek. Katt!


Műszaki adatok – Nissan Navara 2,5
MOTORADATOK
Lökettérfogat (ccm) 2488
Furat x löket (mm) 89 X 100
Hengerek / szelepek száma 4/16
Max. teljesítmény (kW[LE]/ford.) 126(171)/4000
Max. nyomaték (Nm/ford.) 403/2000
MENETTELJESÍTMÉNYEK
Gyorsulás (s, 0-100 km/h) 11,8
Végsebesség (km/h) 170
FOGYASZTÁS
Város (l/100 km) 11,8
Lakott területen kívül (l/100 km) 8,6
Vegyes (l/100 km) 9,8
CO2 kibocsátás (g/km) 264
MÉRETEK
Hosszúság/szélesség (mm) 5220/1850
Tengelytáv (mm) 3200
Plató hosszúság/szélesség 1511/1560
Menetkész tömeg/terhelhetőség (kg) 2039/774
Üzemanyagtank kapacitás (liter) 80
Gumiméret 255/65 R17
ÁR, KÖLTSÉGEK
Nettó alapár (forint) 7 890 400
A szériafelszereltség fontosabb tételei ITT!
ÉRTÉKELÉS
Pontszám (max. 10)   7,5 pont
Mellette – Ellene
  • dögös forma
  • erős motor
  • hatalmas plató
  • igazi 4×4-es tudás
  • gazdag felszereltség
  • városban nehézkes
  • nem túl takarékos
  • kevéssé biztonságos