BMW M-paket és Mercedes AMG után szabadon
Mutatós, de egyszerű

Mutatós, de egyszerű

Mutatós, pedig pofonegyszerű


Nem szeretem a hülyegyerekes, gagyi tuning-díszeket az autókon. Az pláne röhejes, ha ezek egy 1.2-es alapmodellen éktelenkednek. A gyárilag kidekorált Astra Turbo az ellenpélda, ami ízléses, jól, megy és sportos.

Röviden, hírszerűen annyi az info, hogy 160 ezer forintért gyári sport- (látvány) csomag rendelhető minden Astrához (az alapfelszereltségű modellek kivételével). És működik. Az OPC-matrica az autó oldalán, valamint az alább felsorolt fincsiségek a legjobbat hozzák ki a GTC-ből.

Szóval: OPC Line embléma, hátsó tetőspoiler, küszöbborítás a karosszéria színében, lökhárító-kiegészítés hátul, sport lökhárítók elöl, tetősínek a karosszéria színében. Ezekből áll össze a csomag.

Küszöbök, spoilerek

Küszöbök, spoilerek

Küszöbök, spoilerek


A sportosabb külső természetesen jól mutat egy 90 lovas benzinesen is, na de a 200 lóerős turbónak azért mégiscsak jobban áll. A benzinkutastól kezdve a gyalogosokig mindenki ráreagál. Bocs, de kihagyhatatlan.

Nem véletlen az optikai tuning előállításának házon belül tartása. Az utólagos átalakítások piacán ugyanis igen nagy árréssel lehet kereskedni. Aki csak teheti, kiveszi a részét ebből is.

Látható más márkáknál is az irányzat. A BMW és a Mercedes régi motoros a területen, de a kicsik is mozgolódnak.

Legutóbb a Chevrolet WTCC modelleket csodálhattuk meg, illetve ismerős lehet a 206-osra rendelhető hatalmas szárny is. A gyári Peugeot 407 TAXI Edition még várat magára, de nem lepődnénk meg azon sem.

Sajnos az Astra árától dobtunk egy hátast. Lapozzon!


Astra Turbo 2.0
Igazi kupé

Igazi kupé

Igazi kupé


Maga az Astra Turbo egyébként nem egy mai csirke. Ettől függetlenül természetesen nagyszerű élmény. Ha úgy tetszik, hamar felpakolhatjuk hatodikba. De ha odalépünk neki, 2500-as fordulattól úgy megindul, hogy hű.

A látványos külsőhöz és a bitang jó motorhoz szerencsére egy visszafogottabb futómű párosul. A 18-as felniknek köszönhetően keményebb lett, de valahogy pont a középutat sikerült eltalálni. Kanyarban virgonc, de a fekvőrendőrök is kényelmesen teljesíthetőek.

Használható városban is. Nem ultrakemény

Használható városban is. Nem ultrakemény

Használható városban is. Nem ultrakemény


A városi fogyasztás a sűrű igénybevételnek köszönhetően 11 fölé kúszott, de ez a 200 lóból már szinte egyenesen következik.

Hanem

Azt hittem lefordulok a székről, amikor az Opel sajtósa átküldte a tesztautó árát. Én igazából csak az OPC-csomagról érdeklődtem, de nem bánom, hogy minden kiderült róla. A 7 160 500 Ft-os alapárról induló Astra GTC 2.0 Turbo Sport extrákkal megtömködve (mint kiderült ez volt az egyik legkisebb tétel) 9 113 500 forintba került. Nem semmi. Az OPC hasonló árban van.

Alatta/fölötte
Renault Megane Coupe 2,0 TCe (180 LE) 5 440 000 Ft
Opel Astra GTC Turbo Sport 7 160 500 Ft
Ford Focus ST (225 LE) 8 200 000 Ft