Teszt: Citroën C2 1.6 VTS


Végre kézi váltós! Úgy hívják, C2 VTS! A Sensodrive váltós VTR 109 lóereje óta átesett egy kisebbfajta szteroidkúrán is az 1,6-os benzinmotor, így az ötsebességes kézi váltónak már 125 lóerővel kell megbirkóznia.

Első benyomás

[bekkep]Többre számítottam. Most felszaggatom, széttépem az aszfaltot, lefüstölöm a gumit – gondoltam magamban. Ehelyett kapásból csalódtam. Aztán kezdtem szépen ráérezni az ízére, átgondoltam, és rájöttem, mit csinálok rosszul.

Hiába lett erősebb a motor, de maximális teljesítményét jóval feljebb, csak 6500-as fordulat mellett adja le. Kezdeti lelkesedésemet valószínűleg az lombozta le, hogy nem tapostam elég bátran a gázpedált.

Emlékeim alapján erősebbnek tűnt a 109 lóerős változat, de még erősebben élt bennem az, hogy minden váltáskor a sírba kívántam a Sensodrive-nak elnevezett robotizált automata váltót. Nem, mintha nem végezné a dolgát, de olyan lassan, hogy az semmiképpen sem való egy sportos modellbe.

[bekkep]Ehhez képest az ötsebességes kézi váltó hatalmas előrelépés, mondhatni pöpec, még ha nem is túlzottan precíz, sőt, sok sportosság sem szorult bele. Nem jár rövid úton a váltókar, nem is túl határozott, de a lényeg, hogy nem tart 2 másodpercig egyik fokozatból a másikba kapcsolni.

Persze a Sensodrive-hoz képest bármilyen kézi váltó előrelépést jelentett volna, feltéve, hogy beveszi a fokozatot. A VTS-nél ezzel nem volt gond, meglepő módon egyszer sem recsegtek a fogaskerekek.

Megdöbbentő, de a 15 lóerő plusz és az ominózus kézi váltó alkalmazása 3,4 másodpercet javított a gyorsuláson. A VTR szégyenletes 11,7 másodperces értéke, most elismerésre méltó 8,3-ra javult. Ebből több mint 2 másodperc biztosan a váltóé, a maradék a lóerőtöbblet eredménye.

Taposd tövig!

[bekkep]5000-es fordulat alatt nagy dolgokat ne várjunk, bár a lendületes autózáshoz már így elegendő erőt csikarhatunk ki az 1,6-osból. Mivel a C2 VTS családi autónak alkalmatlan, feltehetőleg sokan fogják izomból taposni a gázpedált. És kell is!

6-7 ezer körül él igazán a motor, élményekért folyamatosan ebben a magasságokban kell tartani a VTS-t. Ez nem lesz nehéz, mivel a váltó fokozatai rövidek. Egy stabil autópályás utazás ezért fárasztó lehet hatodik fokozat híján, de nem is erre való a C2 VTS.

Mikor először odaléptem a C2-nek, egyből az jutott eszembe, hogy hazaérés után első dolgom lesz megkeresni a füldugóimat. Talán nem is ültem még ilyen hangos autóban, a motor olyannyira ércesen jár, hogy 7000-nél már a fájdalomküszöböt súrolja. Idővel ez megszokható, de az ordító motorhang helyett jobban örültem volna némi kipufogóhangnak, amiből most semmit sem hallani.


Ideges természet

[bekkep]A nyálkás útviszonyok között hatásos segítséget nyújtott a szériában kapott menetstabilizáló elektronika, amely a műszerfalról bármikor kiiktatható. Persze messze nem csak az elindulás segítése az ESP feladata.

Ugyan a kerekeket olyan távolra rakták egymástól, amennyire csak lehetett, a C2 VTS mégsem szeret sokáig egyenesen menni. Alapvetően ideges típus, izeg-mozog. Pont így lehet felspannolni egy kisautót, amiben nincs óriási teljesítmény, bár biztosan van, aki megijed tőle.

Bevallom, a gyárilag megadott 205 km/órás végsebességet még autópályán sem szívesen próbálnám ki, a VTS sokkal inkább a kanyargós útszakaszokra való.

[bekkep]Élvezetesen terelhető egyik ívről a másikra a kisautó, de számolni kell azzal, hogy ilyenkor könnyen mozgásba jön a fara. Ezen az ESP, vagy némi ellenkormányzás segíthet. Alapvetően jól kanyarodik a VTS, szinte késedelem nélkül reagál a kormánymozdulatra és szerencsére alig dől valamit oldalra.

Tulajdonságait nem csak az országutakon, de városon belül is jól kamatoztathatjuk. A lényeg, hogy jó minőségű út legyen alattunk, mert hiába a híres ralis háttér, a C2 alapvetően nem bírja a rossz utat. Pattog és amilyen pici, olyan nagy erővel kezd el zörögni, főként a csomagtér környékén.

Kicsi, de nem könnyű

Ugyan a C2 ránézésre pirinyó, mégsem 800 kiló (még az 1.1-es sem), hanem közel 1100. Ez alapvetően nem tesz jót a gyorsulásnak, és rossz hatással van a fogyasztásra is. Az autóhoz illő stílusban ez akár 12 litert is jelent, városban nem hiszem, hogy 10 alá szorítható.

[bekkep]A rövid váltó miatt autópályán sem számíthatunk sokkal kedvezőbb értékekre, mert 130-nál már több, mint 4000-et mutat a fordulatszámmérő. Ralis beütés, hogy magas fordulaton sárgán, majd pirosan villan fel egy kis lámpa, ami a váltásra figyelmeztet.

Kisautóhoz mérten elöl kényelmes a hely, és nem szokványos a négy irányban állítható kormány sem. Hátul ezzel szemben nyomorúságos körülmények fogadják az utasokat, ezen a csúsztatható üléssor is csak minimális mértékben javít.

Pirinyó a csomagtér is, amelynek ajtaja két részletben nyílik. Elsőre az üveg és a körülötte lévő rész nyílik felfelé, utána nyitható az alsó rész lefelé. Látványos megoldás, de nélkülöz minden hasznos funkciót, sőt, csak akadályoz a rámolásban.

Árban van

4 millió forint nem kevés egy kisautóért, de ennyit kérnek a C2 VTS-ért. Mindjárt kedvezőbbnek tűnik az ajánlat, ha a konkurencia, a lóerők száma és az élmény felől közelítünk. Hasonló élményautóért ennél csak többet tudunk fizetni. A Ford Fiesta ST-ért 4,5 millió körül, a jóval erősebb Renault Clio Sportért, és a Peugeot 206 RC-ért már 5 millió felett kell fizetnünk.


Műszaki adatok – C2 1.6i 16V VTS
MOTORADATOK
Lökettérfogat (ccm)1587
Furat x löket (mm) 78,5 x 82
Hengerek / szelepek száma S4/16
Max. teljesítmény (kW[LE]/ford.)90(122)/6500
Max. nyomaték (Nm/ford.) 143/3750
MENETTELJESÍTMÉNYEK
Gyorsulás (s, 0-100 km/h) 8,3
Végsebesség (km/h) 202
FOGYASZTÁS
Város (l/100 km)9,3
Lakott területen kívül (l/100 km)5,4
Vegyes (l/100 km)6,9
CO2 kibocsátás (g/km)163
MÉRETEK
Hosszúság/szélesség/magasság (mm)3666/1659/1461
Tengelytáv (mm)2315
Csomagtér (liter)166/224
Menetkész tömeg/terhelhetőség (kg)1045/349
Üzemanyagtank kapacitás (liter)41
Gumiméret195/45 R16
ÁR, KÖLTSÉGEK
Alapár (forint)4 010 000
Konkurensek (forint)Ford Fiesta ST: 4 390 000
Renault Clio Sport 2.0: 5 149 000
Peugeot 206 RC: 5 090 000
Mini Cooper S: 6 173 000
Seat Ibiza FR: 4 790 000
Tesztelt autó ára (forint)
A szériafelszereltség fontosabb tételeiABS, ESP, 4 légzsák, automata klíma, CD-s rádió
ÉRTÉKELÉS
a vezess.hu véleményeKevés dologra jó a C2 VTS, de arra nagyon. Igazi városi élményautó, amivel a szerpentinek is meghódíthatóak.
Pontszám (max. 10)7,5 pont