Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI - Csinos asszony!
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI - Csinos asszony!

Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony!

Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony!

Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI - Csinos asszony!
Elegáns és kényelemes a fogadtatás
Öt poggyásznak is van hely a csomagtartóban
Legalább 10,3 millió forint beházasodni a felső-középosztályba
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 24
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 25
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 26
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 27
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 28
/Tesztautok/Mercedes/E200CDI/P1220454.jpg
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 30
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 31
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 32
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 33
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 34
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 35
Teszt: Mercedes-Benz E 200 CDI – Csinos asszony! 36
Fotó megosztása:

[bekkep]Három évvel ezelőtt született Mercedes, szülei Daimler és Chyrsler rendkívül büszkék lehetnek rá. Szépre sikerült kislányuk, akit nem csak, hogy rengetegen megbámulnak, de sokan bensőséges viszonyba is kerültek már vele. Nem kell félreérteni, Mercedes ugyanis főként karitatív munkát végez, jó szervező, és kiváló segítséget nyújt a napi és a hosszabb utazások lebonyolításában.

Apuka és anyuka annak érdekében, hogy lányuk még kelendőbb és dekoratívabb legyen, 2006-ban egy kisebb fajta plasztikai műtétre fizetik be csemetéjüket, ami főként a formás farrészt hívatott tovább csinosítani, persze nem túl hivalkodóan.

Szerény hozomány

Miután első pillantásra belehabarodunk a lányba, és közelebbről is engedi magát megismerni, netán kitárulkozik előttünk, kiderül néhány személyes adat. Ugyan ez kívülről egyáltalán nem látszik, sőt nem is zavaró, Mercedesre mindössze egy 122 fős ménest hagyott a gazdag, nyomatékosítva ez 270-et jelent. Meglepően szerény számok egy ilyen jól szituált asszonykától.

[bekkep]A női lelkek ismerői tudják, hogy a ménes száma egyenes arányban van a gazdasszony fizikai kondíciójával, ami ezek alapján jó indulattal is csak közepesnek mondható. Ugyan a városi shoppingolást meglehetősen fürgén intézi Mercike, azon kívül inkább hosszútávú gyalogló, mint rövid távú sprinter.

Szerencsére nem szomjas típus, 100 kilométerenként maximum 10 liter palackozott gázolajat fogyaszt, ami nem kifejezetten sok, főleg ha belegondolunk, hogy egyhelyben az irodában ülve akár 3 litert is megiszunk másféle folyadékból. Összesen 65 liter fér el e retikülben a szomjoltóból, jobb esetben akár 800 kilométert is képes ezzel lekocogni a kicsike.

12,1 másodperc alatt futja a 100-at a méretes kisasszony – nem is rossz -, de ennél is meglepőbb, hogy akár 201-el is képes szaladni, ha éppen úgy tartja kedve. Ilyenkor jobb, ha nem állunk az útjába, erre nyomós indokunk van, pontosan 1600 kilogramm. Szó nélkül megáll ugyan, ha baj van, de jobban szereti a stabil kocogást, mintsem az állandó tempóváltást és rohangálást.

[bekkep]Van még egy mániája, mindig felül szeret lenni. Ezért az együttlétek alkalmából jobb, ha engedünk neki – megéri. Ő cserébe rettenetesen bírja a gyűrődést, akár csoportban is bevállal minket, feltéve, hogy nem nyomunk többet 540 kilónál. A hátára egy mázsát pakolhatunk, de maga után közel 2 tonnát is elhuzigál.

Ha megragadjuk a kezét, és vad táncba kezdünk, gyorsan rájövünk, hogy Mercedes nem épp egy Ginger Rogers. Kis késéssel ugyan ráérez a ritmusra, de mégis inkább a klasszikus nyugodt táncot részesíti előnyben. Egy biztos, a fenekére nagyon ügyel, mindig behúzva tartja, pedig lehet, hogy az is jól állna neki, ha néha megriszálná egy picit.

Jól áll neki az ajándékba kapott 16 colos légtalpas cipellő is, ami jól tartja a bokáját, így biztosan nem fogja kellemetlen helyzetbe hozni magát és társaságát, apró vagy nagyobb botlásokkal.


Belső értékek

[bekkep]A jómódú családi háttér lehetővé tette Mercedes számára az előkelő iskolákat, ahol jól megtanulta, mitől nő egy igazi nő. Nem túlzottan hivalkodó, mégis elegáns, barátságos és vendégszerető.

Azon kívül, hogy imádja a gyerekeket, nem veti meg az ötfős felnőtt asztaltársaságot sem, sőt mi több, meglepően jól elboldogul velük. Elsők között kezeli a biztonság kérdését is, így mindig van nála minimum 6 kisebb-nagyobb párna, ami a társaság testi épségét szolgálja, ha nem várt vendég érkezik.

Csinos felsője praktikumban inkább egy horgászmellényhez hasonlít, elegendő mennyiségű belső zsebbel. Elférnek benne a vendégek apróbb kellékei, és az ajándékba hozott üdítős poharak is.

[bekkep]Nincs baj akkor sem, ha nagyobb poggyásszal érkezünk, a háziasszony jól kihasználja a teret, bőven van hely a gardróbszekrényben, akár fél köbméternek is. Ilyen kellemes és rendezett környezetben szinte megdöbbentő, hogy Mercedes nem hord magánál piperetükröt, ez már jóval alacsonyabb sorban élő családoknál sem számít luxuscikknek.

Ezen apró hiányosság ellenére nem panaszkodhatunk útitársunkra, kellemes társaság hosszabb távok megtételéhez is, ha akarjuk csendben van, ha akarjuk dalra fakad. Hallhatóan zenetagozatos iskolába járt Mercedes, gyönyörű a hangja, amit néhány drága leckével még tovább finomíthatunk.

Az ideális férj

Mercedes ideális párja olyan kiegyensúlyozott, ötvenes éveiben járó férfi és családja, akinek fontos a stílus, ügyel magára, és mindig elegánsan jelenik meg. A rohanó életmód nem egyeztethető össze igazán Mercedes asszony életvitelével, csak költséges kondíciójavító beavatkozások után.

[bekkep]Rendkívül értékes tulajdonság, hogy gyengécske fizikai tulajdonságai ellenére, Mercedes szívdöglesztően képes végigvonulni az utcán és felhívni magára a figyelmet még szürke színű kosztümben is.

Vitathatatlanul pozitív tulajdonsága közé tartozik az is, hogy vonzóbbá teszi párját, nem féltékeny, sőt akár jelentős segítséget nyújt a párválasztásban is, amiben viszont határozott, bár kissé szélsőséges álláspontot képvisel.

Köreibe férkőzni nem olcsó mulatság. Némi ajándékkal megfűszerezve 11,5 millió forintba is belekerül a lánykérés, de aki egy kellemes és dekoratív társra vágyik, az nem adhatja ennél alább.


Műszaki adatok – Mercedes E 200 CDI Classic
MOTORADATOK
Lökettérfogat (ccm) 2148
Furat x löket (mm) 88,0 x 88,3
Hengerek / szelepek száma S4/16
Max. teljesítmény (kW[LE]/ford.) 90(122)/4200
Max. nyomaték (Nm/ford.) 270/1400-2800
MENETTELJESÍTMÉNYEK
Gyorsulás (s, 0-100 km/h) 12,1
Végsebesség (km/h) 201
FOGYASZTÁS
Város (l/100 km) 9,2
Lakott területen kívül (l/100 km) 5,6
Vegyes (l/100 km) 6,9
CO2 kibocsátás (g/km) 184
MÉRETEK
Hosszúság/szélesség/magasság (mm) 4818/1822/1452
Tengelytáv (mm) 2854
Csomagtér (liter) 540
Menetkész tömeg/terhelhetőség (kg) 1600/535
Üzemanyagtank kapacitás (liter) 68
Gumiméret 205/60 R 16
ÁR, KÖLTSÉGEK
Alapár (forint) 10 285 000
Konkurensek (forint) Audi A6 2.0 TDI: 10 055 000
BMW 520d: 9 865 000
Alfa Romeo 166 2.4 JTD: 9 370 000
Tesztelt autó ára (forint) 11 520 250
A szériafelszereltség fontosabb tételei ABS, ESP, SBC, elektromos ablakok, 6 légzsák, CD-s rádió
ÉRTÉKELÉS
a vezess.hu véleménye Gyenge dízelmotorja ellenére kiegyensúlyozott társ az E200 CDI, nyugdíjas napjainkra tökéltes választás.
Pontszám (max. 10) 8 pont