Dr. Oscart nem zavarja, ha órákon át forró levegővel fújják a fejét, és békésen tűri, ha szinte hibernált állapotba kerül a tartós mínusz 20 fok hatására. Dr. Oscar ugyanis a Mercedes-Benz legújabb tesztbábuja. Az új dummyt a német gyártó klimatizációs szakemberei használják.

Eddig a töréstesztek vagy audiomérések során használtak ilyen bábukat, most tovább bővült a felhasználási kör.  

118 különféle szenzorral látták el dr. Oscart. 32 közülük a légáramlás sebességét, 73 szenzor a levegő hőmérsékletét, míg 13 sugárzásmérő az érzékelők körüli felületek hőmérsékletét méri. Utóbbi elemekkel vizsgálják a napsugárázás okozta hőt is.

Hőkép

Hőkép

Hőkép


Az átlagos férfit mintázó dr. Oscar alsó és felső része speciális műanyagból készült, és teljesen szétszerelhető, ezzel könnyebben helyezhető el bármely ülésen. Több mint fél kilométer kábelt és adatátalakítót építettek a bábu testébe, utóbbiak az analóg jelekből digitális adatot csinálnak, és továbbítják a számítógép felé.

Kényelmi feladatokat lát el az új bábu, mellyel ellenőrizhető a fűtő-hűtő rendszer működése, az autóban a levegő áramlása. Egyetlen problémája dr. Oscarnak, hogy hiányzik belőle az emberek szubjektív hőérzete. Azaz, amikor az egyik ember már lehúzná az ablakot, a másik még lehet, hogy feljebb tekerné a hőmérsékletet.