Számos olyan autós témájú filmet láthattunk már, amiben az autó szinte annyira kapcsolódik a történethez, mint maga a főszereplő. De akadnak olyanok is, amelyben csak pillanatokig látunk egy-egy járgányt, később mégis egész jó találati aránnyal meg lehet mondani, melyik filmben is láttuk az adott modellt. Mert mégis hagynak valami nyomot maguk után. Összeszedtünk párat:

10.: Éjszakai őrség

Ilyen például az Éjszakai őrség sárga Zil-je is. Az 1979-es ZIL 130-ast az egyik főszereplő használja és meglepő dolgok történnek vele. Például szaltózik egy nagyot.

9.: Látogatók

A csehszlovák Látogatók című sci-fi-ben limitált kiadású Lada Nivával kolbászoltak a rafinált álruhákba bújó, kedvesen idióta látogatók. Ha nem is egy Jeep, de az extra kiegészítőktől egész pofásnak tűnik a Niva.

8.: The Wraith

Az 1986-os Száguldó bosszú – The Wratih – című Charlie Sheen-filmben tűnik fel a Dodge Interceptor, hogy megleckéztesse a gazfickókat. A történet lényege az alábbi előzetesből tökéletesen kiderül. Rémes.

7.: Halálhozó 3000

Halálhozó 3000 – Rácz kolléga gyűjtése ez a ’83-as spanyol-olasz madmaxszerű baromság. Van benne mindenféle összevissza rácsozott amerikai romhalmaz, a főszereplő leredőnyözhető ablakú járgányának alapját pedig egy 1982-es Buick Riviera adta. Alább az inkább zs kategóriás film néhány kulcsjelenete.

halalhozo3000-1

6.: Dante Pokla

Dante Pokla – Amerikai böszme terepjáró tűnik fel a Pierce Brosnannal támadó vulkános filmben, egy 1987-es Chevrolet Suburban Silverado. A kacagtató show-t mégsem ez, hanem az 1985-ös Chevrolet K-30 Custom Deluxe Crew Cab vitte el, amelynek különlegessége, hogy remekül tud láván közlekedni.

Ez az autó is jegyezhet egy átkelést, de láva helyett csak szélvédőig vízben gázolva mentette meg utasait

Itt a lávaátkelés:

5.: Költözés

A Költözés 1988-as Saab 900 turbója is elég jellegzetes darab. Pláne az átalakítás után.

Unortodox Saab 900 Turbo

4.: Tango és Cash

Az 1989-es Tango és Cash nem mindennapi 1988 Chevrolet K-2500 Silveradója így néz ki.

Érdekes darab ez is, nehéz elfelejteni

3.: Cliffhanger

Szintén Stallone-film a Cliffhanger, amelyben ha rövid időre is, de feltűnik egy 109-es Land Rover SIII-as. Stallonéval épp pár idegesítő, színes göncökbe bugyolált pojáca beszélget menet közben, egy másik autóból.

Csinos SIII-as Land Rover. Vicces, hoyg Stalone ordibálás nélkül tud benne beszélni,. A való életben ez nem menne neki.

2.: Hazárd megye lordjai

A Hazárd megye lordjai Dodge Chargerét nyilván mindenki ismeri, de volt a filmben egy másik jellegzetes csatahajó is, szarudísszel az orrán. Egy hófehér, 1970-es Cadillac DeVille Convertible.

A Nemzeti Szürkemarha-tanács ajánlásával

1.: Jurassic Park

Ha nem is az autó hangsúlyos szereplése miatt, de mégis sokunknak megmaradt a Jurassic Park Mercedes ML-je, amely egy gyors, szakszerűtlen kabriósításon esett át.