A konnektoros hibrid vagy más néven hálózatról tölthető hibrid, plug-in hybrid, PHEV.
A kettős üzemű (belső égésű és elektromos hajtást egyaránt alkalmazó) hibrid járművek egy alcsoportja, amelynek akkumulátorai külső áramforrásról is feltölthetők. 
A konnektoros hibridek jellemzően nagyobb kapacitású, modernebb (lítium-ion, lítium-polimer, stb) akkumulátorokat alkalmaznak, amelyek a hagyományos NiMH akkumulátoroknál nagyobb fajlagos kapacitással bírnak. Ez utóbbi lehetővé teszi a huzamosabb elektromos üzemet: a klasszikus hibridek egy-két kilométerével szemben jóval hosszabb (10-60 kilométer) út megtételére elegendő töltést képesek tárolni. 
Ez a lehetőség indokolttá tette a külső áramforrás csatlakoztathatóságának megteremtését: a PHEV járművek képesek tisztán elektromos üzemben közlekedni, majd a kezdeti töltés kiürülését követően hibrid járműként folytatni útjukat. 
Jelen pillanatban a hálózatról tölthető hibridek jelentik a legjobb kompromisszumot a helyi emissziótól mentes közlekedés és a nagy távolságok megtételére alkalmas gépjármű iránti követelmények között. Gyakorlatilag kettő az egyben (elektromos és hibrid üzemű) járművek, ami azonban jellemzően igen magas vételárat is jelent. 
A PHEV sajátos változata a hatótávolság-növelő (range extender) rendszerrel felszerelt elektromos jármű.