Mindegy, hogy valaki uránt bányászik, nőgyógyászként működik, sittet szállít vagy autós lapot ír, minden szakmában adódnak a rutinba tartozó és a napi termelést feledtető események. Ilyen volt számomra a beszélgetés Andreas Ederer úrral, a BMW Z4 termékmenedzserével a Párizsi Autókiállításon.

Videó: titkok a G29-ről, a BMW-k BMW-jéről 1

Andreas Ederer impozáns jelenség a simára borotvált menedzservilágban. Egyrészt majd’ két méter magas, markáns kézfogású, nagyszakállú úr. A magam kényszereivel hamarabb hinném egy rockzenekar frontemberének, mint fejlesztési vezetőnek a kockázatokat végletekig szabályozott folyamatokkal mérséklő, erős germanizmussal processzusorientált vállalatnak mondható BMW-nél.

Toyota a BMW-től

Az új G29 kódjelű Z4 technikáját a Toyota is átveszi a Suprához, gyakorlatilag a J29-es Suprát a BMW fejlesztette a meglévő technikai alapokra a Toyota elvárásai szerint. A Toyota elsősorban a méretgazdaságossági feltételeket biztosítja, magyarul a rentábilis gyártáshoz szükséges darabszámmal száll be a közösbe.

A japán és a bajor fél nagyon okosan működik együtt, a két autó külön utakon hasít. A BMW egy roadstert, a Toyota egy behegesztett kupét dob piacra a közös gyártásból, amit az osztrák Magna végez Grazban. A Magna olyan autókkal tette le a névjegyét, mint a náluk gyártott és fejlesztett E83-as BMW X3 vagy a Peugeot RC-Z, ráadásul a BMW üzemei kiváló kihasználtságnak örvendenek és nemigen volna kapacitás egy kis darabszámú, a tetőszerelés miatt viszonylag munkaigényes roadsterre.

Videó: titkok a G29-ről, a BMW-k BMW-jéről 41

Na, melyik fényszóró a Swifté? Az angyalszemek most először vannak egymás felett a BMW szériaautói között

Kovács Miklós kollégánk videójában a 197, 258 és 360 lóerős motorokkal érkező, 7,2; 5,4 és 4,6 mp közötti 100-ra gyorsuló új BMW Z4-ről lesz szó, amelyből a BMW egyetlenegyet állított ki az október 14-éig látogatható Párizsi Autószalonon. Aki nem bírja ki a Z4 nélkül, a 12-es metróvonal Porte de Versailles, illetve az M8 Balard állomásától ügessen be az 5-ös csarnokba, a többiek 2019. márciusától, a hazai bevezetés időpontjától találkozhatnak az új BMW Z4-gyel. Nagyon úgy tűnik, hogy a G29 nem az a kicsinyített Mercedes SL, amivé elődje puffadt.

Milyen a G29? Bejön, tetszik, jól sikerült? Vagy mégsem?
átlag
6.85
szavazat
389
Milyen a G29? Bejön, tetszik, jól sikerült? Vagy mégsem?