A Lexus IS idén júliusban átlépte az egymillió darabos álomhatárt, ami természetesen három generáció és 17 év alatt jött össze, de akkor is szép teljesítmény.

Ettől teljesen függetlenül újult meg a modell, hogy 2017 elejétől már friss tartalmakkal várja a vevőket a márkakereskedésekben.

Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 1
Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 2

Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS

Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS

Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 12
Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 13
Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 14
Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 15
Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 16
Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 17
Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 18
Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 19
Nem látszik, de sokkal jobb lett a Lexus IS 20
Fotó megosztása:

Formailag nincsenek nagy változások: újak, látványosabbak a fényszórók, megnőttek a légbeömlők az első lökhárítóban, és átrajzolták a hűtőmaszkot, amelynek dereka magasabbra került, az így megváltozott arányok pedig alacsonyabb optikai tömegközéppontot eredményeztek. Az F-Sport kivitelen is megújult a hűtőrács, innen kapnak levegőt az első fékek (jól látható nyitóképünkön.)

Oldalnézetből erőteljesebb karaktervonal, új rajzolatú felnik (16-18 colos méretben) hoznak minimális változást, hátul újfent a lámpatestekkel babráltak, míg a kipufogó négyszög keresztmetszetű, krómozott végcsőbe torkollik.

2017_Lexus_IS_200t_F_SPORT_06

Az utastérben az eddigi 7 helyett 10,25 colos a központi monitor, a hanyattegér típusú vezérlőegységen oldalt Enter gombot alakítottak ki, kezelését nagyobb tenyértámasz segíti, a középkonzoli kezelőpanelt átdolgozták, és a felületi kidolgozás is megváltozott. A műszeregység árnyékolóján varrott burkolatot találunk, újak a pohártartók, módosultak a színkombinációk, és átrajzolták az analóg időmérő óra számlapját.

A hajtáslánckínálat változatlan, az Európában szinte egyeduralkodó IS 300h hibrid mellett az IS 200t benzines turbómotor is rendelkezésre áll.

2017_Lexus_IS_det_03

A biztonság terén is előrébb lépett a modell, a Lexus Safety System + csomagban kamera és radar szolgálja ki a gyalogosfelismerő, sávelhagyást gátló, távfénykapcsolgató, távolságtartó rendszereket.

A jobb vezethetőség kulcsa érdekében több futóműkomponenst is átdolgoztak: az első kettős keresztlengőkaros felfüggesztés kovácsolt alumínium alsó lengőkart kapott (ez 49%-kal merevebb, mint acél elődje), módosítottak néhány perselyt, átdolgozták a rugórátát, lecserélték és újrahangolták a lengéscsillapítót. Hátul szintén új lengőkarok és perselyek, új kanyarstabilizátor és lecserélt lengéscsillapító egység szolgálja az élvezetesebb vezethetőséget. Az elektromos szervokormány vezérlését is áthangolták.

2017_Lexus_IS_det_04