Az Infiniti QX Sport Inspiration az azonos nevű, új generációs modellcsalád előfutáraként lépett színre, a márka hagyományai szerint telt, elnyújtott, sportos idomokkal. Ugyanakkor új ötleteket is hozott a tanulmány: módosított formában tálalja a karakteres D-oszlopot, a küszöb fölött süllyesztett fellépő teremt harciasan térbeli megjelenést és a szokásosnál civilizáltabb felkapaszkodási lehetőséget, az első kerékívet függőleges légcsere-nyílások keretezik, hátul pedig diffúzor zárja a lökhárítót.

Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 1
Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 2

Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti

Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti

Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 12
Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 13
Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 14
Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 15
Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 16
Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 17
Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 18
Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 19
Újabb szabadidőjárművel készül az Infiniti 20
Fotó megosztása:

23 centis szabad hasmagasságával az autó terepen sem feltétlenül vall szégyent – ha már a méretek szóba kerültek, a teljes hossz 4,6 méter, az autó 1,9 méter széles, magassága 165 centiméter. A tengelytáv bőséges 2,8 méter.

Az utastérben finom megmunkálás, valamint leválasztott vezetői környezet ötvözi a sportos és elegáns benyomásokat. Ülésből mindössze négy került a kocsiba, de hátul egy ötödik utas is elfér, ha nagyon muszáj. A műszerfalat matt fehér bőr borítja, a tetőoszlopok és a tetőlemezt fekete kárpit fedi.

INF16294_sx016_int_comp_v003_vb_4k