Az Infiniti QX Sport Inspiration az azonos nevű, új generációs modellcsalád előfutáraként lépett színre, a márka hagyományai szerint telt, elnyújtott, sportos idomokkal. Ugyanakkor új ötleteket is hozott a tanulmány: módosított formában tálalja a karakteres D-oszlopot, a küszöb fölött süllyesztett fellépő teremt harciasan térbeli megjelenést és a szokásosnál civilizáltabb felkapaszkodási lehetőséget, az első kerékívet függőleges légcsere-nyílások keretezik, hátul pedig diffúzor zárja a lökhárítót.

23 centis szabad hasmagasságával az autó terepen sem feltétlenül vall szégyent – ha már a méretek szóba kerültek, a teljes hossz 4,6 méter, az autó 1,9 méter széles, magassága 165 centiméter. A tengelytáv bőséges 2,8 méter.

Az utastérben finom megmunkálás, valamint leválasztott vezetői környezet ötvözi a sportos és elegáns benyomásokat. Ülésből mindössze négy került a kocsiba, de hátul egy ötödik utas is elfér, ha nagyon muszáj. A műszerfalat matt fehér bőr borítja, a tetőoszlopok és a tetőlemezt fekete kárpit fedi.

INF16294_sx016_int_comp_v003_vb_4k