Az X6 és az X4 után teljesen más irányból közelíti meg a terepsportautó fogalmát a BMW. A Concept X2 profilból leginkább egy emelt hasmagasságú 1-esre emlékeztet, ugyanakkor vadonatúj orra és fara határozottan elegánsabb, sportosabb karakterrel ruházza fel a háromajtós városi modellt.

Hogy nem szériaérett autóról van szó, arról a 21 colos könnyűfém keréktárcsák és a rájuk szuszakolt, bütykös terepgumik tanúskodnak. A szürke oldalsó koptatósáv alatt megjelenő, fényezett küszöbbetét zseniális formai megoldás, kecsesebbé teszi az autó megjelenését, és a városban amúgy is felesleges offroad-stíluselemet esztétikailag indokolt méretűre zsugorítja.

Amilyen agresszív a BMW Concept X2 izmos orrkialakítása, annyira finom, törékeny a hátsó fal, a mélyen tagolt homlokfallal szemben szinte teljesen egy síkban építkezik a felület. Más kérdés, hogy pont ezért ez az autó legkevésbé BMW-s részlete – lehet azonban, hogy ezzel egy új formai irány indul el a cégnél.

BMW Concept X2

A hajtásláncról és egyéb műszaki részletekről feleslegesnek tartotta értekezni a BMW, ha valaha megvalósul, a 2-es széria kínálatának felsőbb régióiból kaphat motort az autó.