Elektromos kivitelben már kapható volt, egy igazi, dögös sportverzió viszont még hiányzott a Kia Soul palettájáról, így a koreai márka most beleműtötte a Cee’d GT hajtásláncát városi vadócába.

Az 1,6 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotor legnagyobb teljesítménye 201 LE, a 265 Nm nyomaték hétfokozatú duplakuplungos sebességváltón keresztül jut el az első kerekekhez. Mindez 8 másodpercen belüli százas gyorsulást tesz lehetővé, a modell végsebessége a kockaforma ellenére tisztes 196 km/óra.

Arra is ügyelt a Kia, hogy könnyen felismerhető legyen az új csúcsmodell: merészebb első lökhárítót és hűtőrácsot, dupla kipufogóvéget, egyedi 18 colos, 10 küllős keréktárcsát kapott. A lökhárítót, valamint a küszöböket piros betétek vadítják meg. Az utastérben egyedi fekete szövet/bőr üléskárpitozás alkot látványos kontrasztot a narancssárga öltésekkel, utóbbi színe a váltókaron és további elemeken köszön vissza.

A funkcionális változásokra rátérve: nagyobb első féktárcsa gondoskodik a jobb adagolhatóságról és a fáradásmentes fékhatásról – bónuszként 20 centivel megrövidült a fékút, de hát ezt mégsem lehet kommunikálni.

Kia Soul 1.6 T-GDI

Az új csúcsmodell megjelenésével párhuzamosan több ponton a teljes család átalakult. Mindkét lökhárítót újrarajzolták, elöl fémhatású fenékvédő lemez teszi dögösebbé a kocsi megjelenését. Alapárassá vált a bixenon fényszóró, a LED-es nappali fénnyel együtt (ez alighanem piacfüggő ajánlat), a hűtőrács követi a más modelleken elvégzett módosításokat. Hátul újak a ködlámpák és a lámpatestek is.

Az utastérben fényes fekete felületek, fémhatású részletek és metálos csillogású kapcsolók kaptak helyet. Kívül fényes fekete kerékívtoldások, valamint optikai csomag emeli egyes kivitelek megjelenését.

Az infotainment terén 7 és 8 colos érintőképernyőket kap a Soul, teljes körű az okostelefonos integráció, van tolatókamera, és hátra is szerelhető USB töltőcsatlakozó.

Az első utasülés nyolcirányú motoros állítással kérhető, a duplakuplungos váltóhoz üzemmódválasztó funkció dukál. A biztonsági felszereltséget holttérfigyelő és keresztirányú forgalom-felügyeleti rendszerek erősítik.

A frissített modell forgalmazása még az év vége előtt megkezdődik.