Ismét van elektromos Smart, de nem ám úgy, mint korábban: mostantól nem csak a kétajtós ForTwo, hanem annak kabrió kiadása, valamint a négyajtós ForFour (alias Renault Twingo) is megkapja a villamos hajtást.

Igazi koprodukciós gyártásról van szó: az akkumulátort a Smart egyik társvállalata, a Daimler csoportba tartozó Accumotive gyártja, a hajtáslánc a Renault terméke. 17,8 kWh kapacitásból 155-160 kilométernyi hatótávolságot hoznak ki az autók, a kedvezőbb érték a legkönnyebb kétajtós kupéhoz tartozik, a kabrió és a négyszemélyes változat ugyanannyival hamarabb áll majd le, hacsak nem kötik gyorsan konnektorra: Európában 6 óra alatt töltődik fel az akku, ha csak simán rádugjuk a garázsban egy aljzatra; ha megrendeljük a spéci fali töltő, 3,5 óra is elég ugyanehhez.

A 81 lóerős (60 kW) villanymotor legnagyobb nyomatéka 160 Nm; az autó 11,5 – 12,7 mp alatt gyorsul 100-ra, 130-nál pedig elektronika akasztja meg a száguldást.

A 2017 elejére ütemezett piaci bevezetésre különleges, zöld modellel készült a Smart; a greenflash kiadás a ForTwo mindkét kivitelében elérhető.

Smart Electric