Az év elején azt hihettük, a SsangYong elkészült a Rexton utódjával, ám a Tivoli nyújtott kiadása nem az öregedő nagy terepjáró pótlására született. Most viszont eljött az idő: szeptember végén lép színre a LIV-2 tanulmány, amelyből záros határidőn belül kikel a Rexton következő generációja.

Nem véletlenül ismerős a név: a LIV-1 (limitless interface vehicle, azaz kb. a vezető és a jármű közötti kapcsolatok terén mindenféle korláttól mentes gépkocsi) három évvel ezelőtt tűnt fel a gyár hazai pályájának számító Szöuli Autószalonon. A mostani után viszont már nem jön LIV-3: állítólag ez már a sorozatgyártáshoz közeli megvalósítás, és 2017 vége előtt bemutatkozhat a szériamodell.

A szeptember 29-i világpremierről nincsenek információink, a formavilág a Tivolit idézi, a fedélzeten állítólag rengeteg modern technológiai megoldás segíti majd a vezetőt, mindent érintőképernyők és nemes anyagok borítanak majd.

ssangyong-liv-2-concept-4

Motorikusan a 2,2 literes dízelmotor mellett egy új fejlesztésű négyhengeres, a kétliteres, közvetlen benzinbefecskendezéses erőforrás is szóba jöhet.