A múlt hét egyik legnagyobb autós szenzációja volt a hibrid Lamborghini Asterion bemutatása. A gyártó pusztán elméleti ujjgyakorlatnak szánta a villamosított szupersportkocsit, a sorozatgyártás nem szerepel a tervek között, a hajtáslánc azonban már csak azért is izgalmas, mert a Lamborghini tulajdonosa, az Audi, sőt, konszerntársuk, a Bentley is profitálhat még az impozáns technológiából. De nem kell ilyen messzire menni: hamarosan érkezik a Lamborghini Urus szabadidőjármű; elképzelhető, hogy abban hasznosítják a technológia egyes elemeit. 

Az Asterion hajtásának működését az alábbi videóról ismerhetjük meg. Hibrid üzemmódban az autó elektromos hajtással indul útnak; ilyenkor csak első kerekei hajtottak. A belsőégésű motor 50 km/óra felett kapcsolódik be; innentől összkerékhajtású az autó. Hibrid üzemmódban az átlagfogyasztás 4,2 l/100 km, az autó végsebessége eléri a 320 km/órát, a 0-100 km/óra gyorsulás 3 mp alatt lezajlik. 
Utóbbi érték vélhetően nem hibrid, hanem sport üzemmódban értendő, amelyben végig működik a belső égésű motor, de ez nem derült ki a gyári kommunikációból.
A kormánykerékről választható Zero gomb megnyomásával teljesen kiiktatható az 5,2 literes, 610 lóerős V10-es; ilyenkor kizárólag három villanymotorja segítségével halad az autó, akár 50 kilométeren át, legfeljebb 125 km/óra sebességgel.