Ha a Kia legnagyobb számban eladott autóját kellene megneveznünk, alighanem a Cee’d vagy a Sportage jutna eszünkbe. Ez Európában lehet, hogy így van, de ha az egész világot nézzük, városi kisautójukból,a Rióból adják el a legtöbbet, évente közel félmillió darabot. 

Ebből arra a következtetésre jutott a cégvezetés, hogy a Kia formatervezői és mérnökei “csaknem tökéletes munkát végeztek” az aktuális modell megalkotásakor, ám hogy mégse múljon el nyomtalanul a modell életciklusának dele, finoman belenyúltak a dizájnba. 
Átrajzolták a hűtőmaszkot és a ködfényszórókat, mindkét lökhárítót lecserélték. Három új könnyűfém keréktárcsa került fel az opciós listára, akár 17 colos méretben, a színválaszték két új árnyalattal (sárga és kék) bővült. 
Az utastérben krómdíszek és új kárpitok jelzik a 2015-ös modellévet, mostantól műbőr üléshuzat is rendelhető. Az opciók sorában új generációs multimédiás rendszer szerepel, gyorsabb processzorral, hétcolos érintőképernyővel. 
A motorválaszték nem változott, az összesen négyféle erőforrás 75-109 LE között teljesít, start-stop rendszer elvben mindegyikhez rendelhető. 
A megújult modell továbbra is Koreában készül, bevezetése 2015 elején esedékes.