Azt követően, hogy néhány napja a Kia bejelentette, a jövő héten megnyíló Párizsi Autószalonon kiállítja a cee’d új háromajtós változatát, a Hyunai is hasonló közleményt adott ki. Mármint ők nem a cee’d-ről, hanem annak testvéréről, az i30-ról.


Az ötajtós és kombi karosszériaváltozatokat követően ez lesz az i30 harmadik variánsa. Láthatóan az A oszlopig szinte azonos a három- és ötajtós, csak a ködlámpák és a lökhárítók alsó része sportosabb az új kivitelen. A keskenyre szabott hátsó oldalablakok miatt jóval kupésabbnak hat a háromajtós, és a hátsó lökhárítójában kialakított diffúzort imitáló fekete betét szintén a sportosabb látványért készült.

Ami a hajtásláncot illeti, nem lesz igazi különbség a három karosszériaváltozat között. A sportos háromajtósba is ugyanolyan 1,4 és 1,6 literes benzines és dízelmotorok kerülnek, valamint ezúttal is hatfokozatú manuális és automata sebességváltó társítható a motorokhoz. A legtöbb izgalmat egyelőre az 1,6-os közvetlen-befecskendezéses benzinmotor ígéri, 135 lóerővel.  

Pletykák szerint azonban a Hyundai és a Kia is tervezi, hogy később piacra dobja autóit 1,6 literes turbós benzinmotorral is. A Hyundai Veloster motorja 201 LE teljesítményt és 265 Nm nyomatékot tud. Ezzel a háromajtós kocsi nagyjából 8 másodperces 0-100 km/órás sprintidőre és 220 km/órás csúcssebességre lehetne képes.