A múlt héten a Párizsi Autószalonon állt a nagyközönség elé a Maserati legújabb modellje, a GranTurismo MC Stradale. A 2011 elején piacra kerülő autó az olasz gyár kínálatának legkönnyebb, legerősebb, így nem meglepő módon leggyorsabb autója.

Itt egy videó arról, mire is gondoltak a tervezésekor:


Az autó a Trofeo GranTurismo MC, azaz a típus GT4 kategóriás versenyautója alapján készült, az átalakított karosszéria alatt sportosabb futómű, karbon-kerámia féktárcsák lapulnak. Többek között a szénszálas műanyagból készült első ülések és a kihagyott hátsó ülések nyomán a Stradale 110 kilóval könnyebb, mint hagyományos társai.

Ehhez jön, hogy a motorja viszont erősebb. A Ferraritól származó, 4,7 literes V8-as teljesítménye 450 lóerő, maximális nyomatéka 510 Nm. A különleges kétajtós így 4,6 másodperc alatt teljesít egy százas sprintet, végsebessége pedig eléri a 300 km/órát.

Elvileg azoknak jó, akik egy elegáns, nagy teljesítményű GT-t szeretnének, amely a hétköznapokon is használható, de ha úri kedvük úgy tartja, a versenypályán sem maradnak alul.