a videó a hirdetés után indul

Négy újdonságot leplezett le Párizsban a Chevrolet. Itt tartották az Orlando, az Aveo, az ötajtós Cruze és a megújult Captiva premierjét is.

Az Orlando hétüléses egyterűk praktikusságát és utasterük átalakíthatóságát ötvözi a szabadidő-autók masszív megjelenésével. Az utasok három, hátrafelé egyre magasabban beépített sorban kapnak helyet. Az ülések variálhatóak, így a szükségesnek megfelelő hely alakítható az utasok és a csomagok tekintetében.

Az Orlando a Chevrolet Cruze alapjaira épül, így motorjai is ismerősek. Kezdetben háromféle motor kerülhet az egyterűbe: 1,8-as benzines 141 lóerővel, illetve a 2,0 literes dízelmotor 131 és 163 lóerős teljesítménnyel. A hírek szerint az alapfelszereltség része lesz többek között a légkondicionáló, a menetstabilizáló és a hat légzsák is. Értékesítése 2011 elején indul.

Családokra támad a Chevrolet – videó 2 Nyugaton elsősorban a fiatalok, nálunk az átlag családok autója lehet az új Aveo. A Sparknál bevetett szögletes, de lendületes forma kifejezetten sportos karakterré teszi a kis Chevyt. Belül is sportos, így a műszeregység a motorokéhoz hasonlóan kettős, azaz a fordulatszámmérő analóg, míg a sebességjelző digitális.  

Az Aveo immár nemcsak benzines, de dízelmotorral is elérhető. Az 1,2 literes benzines 86, az 1,4-es 100 lóerős. Dízelből 1,3-as kerül a kisautóba 75 és 95 lóerős teljesítménnyel, mindkettőhöz tartozik motorleállító Stop&Start rendszer is. Hatfokozatú automata váltóval is rendelhető lesz az 1,4-es benzines, viszont a többi motortól függően öt-, illetve hatfokozatú manuális váltót kap.

a videó a hirdetés után indul

Magyarországon jövő év közepén mutatkozik be az Aveo, egy időben a Cruze ötajtós variánsával. Ez utóbbi egyelőre csak tanulmány. Persze nem igazi tanulmányról van szó, hiszen az autó sorozatgyártásúnak hat.

Csomagtartója közel 400 literes, ami 50 literrel kisebb, mint a szedáné, de a praktikusabban nyitható ötödik ajtóval még így is jobban kihasználható lehet.

Valószínűleg a műszaki tartalomban nem lesz különbség a lépcsőshátú Cruze-hoz képest, azaz 1,6-os (113 LE) és 1,8 literes (141 LE) benzinmotorokkal, illetve 125 és 150 lóerő teljesítményű, 2,0 literes dízellel készül az ötajtós is.

Családokra támad a Chevrolet – videó 3

Az ötajtós Chevrolet Cruze 2011 közepén jelenik meg Európában, az árakat és egyéb részleteket majd akkor hozzák nyilvánosságra. Nem kell addig várni a megújult Captivára, amelyet szintén itt Párizsban állítottak ki először.

Az eredetileg négy éve bemutatott autó a ráncfelvarrás során komplett új orrot kapott. Új a motorháztető, a fényszórók, a hűtőmaszk és a lökhárító. Továbbra is választható öt- és hétüléses utastér is a szabadidő-autóhoz. Belül újak a műanyag felületek és a szövetek, a kárpitok, a háttérvilágítás kékre váltott.

Teljesen megújult a Captiva motorkínálata, de a jövőben is kétféle benzinmotor és két turbódízel közül lehet válogatni. A 2,4-es benzinmotor már 171 lóerős, a 3,2-es motor helyett 3,0 literes V6-os (258 LE) kerül a legdrágább modellekbe.

Korábban 2,0 literes helyett a felújított modellekbe már 2,2 liter hengerűrtartalmú dízelmotor kerül. 163 és 180 lovas teljesítményű dízelek közül lehet csemegézni. Míg a V6-os csúcsmodell 4×4-es, a dízelek és a kisebb benzinmotor kapható front- és összkerékhajtású változatban is.

Családokra támad a Chevrolet – videó 4