Négy újdonságot leplezett le Párizsban a Chevrolet. Itt tartották az Orlando, az Aveo, az ötajtós Cruze és a megújult Captiva premierjét is.

Az Orlando hétüléses egyterűk praktikusságát és utasterük átalakíthatóságát ötvözi a szabadidő-autók masszív megjelenésével. Az utasok három, hátrafelé egyre magasabban beépített sorban kapnak helyet. Az ülések variálhatóak, így a szükségesnek megfelelő hely alakítható az utasok és a csomagok tekintetében.

Az Orlando a Chevrolet Cruze alapjaira épül, így motorjai is ismerősek. Kezdetben háromféle motor kerülhet az egyterűbe: 1,8-as benzines 141 lóerővel, illetve a 2,0 literes dízelmotor 131 és 163 lóerős teljesítménnyel. A hírek szerint az alapfelszereltség része lesz többek között a légkondicionáló, a menetstabilizáló és a hat légzsák is. Értékesítése 2011 elején indul.

Nyugaton elsősorban a fiatalok, nálunk az átlag családok autója lehet az új Aveo. A Sparknál bevetett szögletes, de lendületes forma kifejezetten sportos karakterré teszi a kis Chevyt. Belül is sportos, így a műszeregység a motorokéhoz hasonlóan kettős, azaz a fordulatszámmérő analóg, míg a sebességjelző digitális.  

Az Aveo immár nemcsak benzines, de dízelmotorral is elérhető. Az 1,2 literes benzines 86, az 1,4-es 100 lóerős. Dízelből 1,3-as kerül a kisautóba 75 és 95 lóerős teljesítménnyel, mindkettőhöz tartozik motorleállító Stop&Start rendszer is. Hatfokozatú automata váltóval is rendelhető lesz az 1,4-es benzines, viszont a többi motortól függően öt-, illetve hatfokozatú manuális váltót kap.

Magyarországon jövő év közepén mutatkozik be az Aveo, egy időben a Cruze ötajtós variánsával. Ez utóbbi egyelőre csak tanulmány. Persze nem igazi tanulmányról van szó, hiszen az autó sorozatgyártásúnak hat.

Csomagtartója közel 400 literes, ami 50 literrel kisebb, mint a szedáné, de a praktikusabban nyitható ötödik ajtóval még így is jobban kihasználható lehet.

Valószínűleg a műszaki tartalomban nem lesz különbség a lépcsőshátú Cruze-hoz képest, azaz 1,6-os (113 LE) és 1,8 literes (141 LE) benzinmotorokkal, illetve 125 és 150 lóerő teljesítményű, 2,0 literes dízellel készül az ötajtós is.

Az ötajtós Chevrolet Cruze 2011 közepén jelenik meg Európában, az árakat és egyéb részleteket majd akkor hozzák nyilvánosságra. Nem kell addig várni a megújult Captivára, amelyet szintén itt Párizsban állítottak ki először.

Az eredetileg négy éve bemutatott autó a ráncfelvarrás során komplett új orrot kapott. Új a motorháztető, a fényszórók, a hűtőmaszk és a lökhárító. Továbbra is választható öt- és hétüléses utastér is a szabadidő-autóhoz. Belül újak a műanyag felületek és a szövetek, a kárpitok, a háttérvilágítás kékre váltott.

Teljesen megújult a Captiva motorkínálata, de a jövőben is kétféle benzinmotor és két turbódízel közül lehet válogatni. A 2,4-es benzinmotor már 171 lóerős, a 3,2-es motor helyett 3,0 literes V6-os (258 LE) kerül a legdrágább modellekbe.

Korábban 2,0 literes helyett a felújított modellekbe már 2,2 liter hengerűrtartalmú dízelmotor kerül. 163 és 180 lovas teljesítményű dízelek közül lehet csemegézni. Míg a V6-os csúcsmodell 4×4-es, a dízelek és a kisebb benzinmotor kapható front- és összkerékhajtású változatban is.