19 tagúra bővült a Porsche 911 család kínálata, miután a német gyár elkészítette a Carrera GTS-t. A jármű egyik lényeges újdonsága, hogy továbbfejlesztett 3,8 literes motorral látták el. Ezzel a Carrera S-hez képest 23 lóerővel erősebb, ugyanakkor a fogyasztása nem nőtt.


Az immár 408 lóerős boxermotor a pluszteljesítményt a módosított szívó- és kipufogórendszernek köszönheti. A maximális nyomaték továbbra is 420 newtonméter, ám az újabb motor ezt már 200 fordulattal alacsonyabban, 4200-tól produkálja.

Alaphelyzetben a Porsche Carrera GTS hatfokozatú, manuális váltóval kerül ki a gyárból, felárért hétfokozatú, dupla kuplungos automatával is kérhető. Összehasonlításban a Carrera S-sel, az autó kézi váltóval négy km/órával gyorsabb, azaz a végsebessége 306 km/óra. Aki viszont a jobb gyorsulásra szavaz, annak az automata a nyerő, azzal ugyanis 0,1 másodperccel hamarabb, 4,2 másodperc alatt elérhető a százas tempó.

Amellett, hogy motorja többet nyújt, a GTS karosszériája is eltér a hagyományos Carreráétól. Ehhez a modellhez ugyanis annak ellenére, hogy csak a hátsó kerekeivel áll kapcsolatban a motor, a négykerék-hajtású modell, a Carrera 4 kasztniját használják, amely 44 milliméterrel szélesebb. Ez persze nemcsak a látvány miatt jó, de a nyomtáv is szélesebb, így jobb útfogást biztosít az autónak.

Erősebb, gyorsabb Porsche 911 3


A GTS kerekei sem akármilyenek, de eddig a többi modellhez csak felárért rendelhető egyetlen, központi csavarral rögzített, 19 colos felnik kerülnek rá. A keréktárcsák fekete fényezést kapnak, ahogy a GTS lökhárítójának végén kialakított spoilerek és az egyedi küszöbök is.

Belül formailag nincs változás, itt a különlegességet az adja, hogy azokat a részeket, ahol a vezető vagy az utasa kapcsolatba kerül az autóval, Alcantara borítja. Így az ülések középső részét, a kormánykereket, a váltókart és kézifékkart is.

Az új Porsche 911 Carrera GTS világpremierje a két hét múlva megnyíló Párizsi Autószalonon lesz. A kupé kivitel ára Németországban 29,5 millió forintnak megfelelő euró, a kabrióért 32,4 milliót kérnek.

Videón a Porsche Carrera GTS: